Hoe Windows7 Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows7 Te Verwijderen
Hoe Windows7 Te Verwijderen

Video: Hoe Windows7 Te Verwijderen

Video: Hoe Windows7 Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Toen Microsoft zijn nieuwste besturingssysteem, Windows 7, uitbracht, hadden veel gebruikers geen haast om het meteen op hun computer te installeren. Iedereen herinnerde zich de situatie met Vista, toen velen na een enorme overgang naar dit besturingssysteem na enige tijd terugkeerden naar Windows XP, omdat ze het handiger vonden. Daarom is er niets vreemds aan het feit dat veel van degenen die Windows 7 voor zichzelf als een tweede besturingssysteem hebben geïnstalleerd, dit deden om kennis te maken. Als u Windows 7 op uw computer hebt geïnstalleerd, maar om de een of andere reden niet bij u past, kunt u het van de computer verwijderen en het oude besturingssysteem behouden.

Hoe windows7 te verwijderen
Hoe windows7 te verwijderen

Het is nodig

  • - een computer met twee Windows-besturingssystemen, waaronder Windows 7;
  • - een schijf met de Windows 7-distributiekit.

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het verwijderen van het Windows 7-besturingssysteem, moet u de benodigde informatie uit de secties overbrengen. Als u bijvoorbeeld de benodigde bestanden in de documenten hebt, kopieert u deze naar een andere logische schijfeenheid of naar een flashstation. Dit geldt ook voor grafische bestanden en videobestanden.

Stap 2

Start Windows 7. Meld u aan als computerbeheerder. Plaats de cd met de distributie van dit besturingssysteem in het optische station van uw computer. Als u geen schijf met de distributiekit hebt, kunt u de schijfkopie op internet vinden en deze branden met Daemon Tools Lite. Het is volledig gratis software voor het werken met virtuele schijfimages.

Stap 3

Klik vervolgens op "Start", selecteer "Alle programma's", vervolgens - "Accessoires" en "Opdrachtprompt". Voer bij de opdrachtprompt E: / Boot / Bootsect.exe –NT52 All in. In deze opdracht is E de letter van het station dat de distributieschijf van het besturingssysteem bevat. Als aan uw optische station een andere letter is toegewezen, moet u deze invoeren in plaats van E. Druk na het invoeren van deze opdracht op Enter. De bootloader van het besturingssysteem is nu verwijderd van de harde schijf van de computer. Start uw pc opnieuw op.

Stap 4

De computer zal nu opstarten met het andere geïnstalleerde besturingssysteem. Nadat het volledig is geladen, moet u de bestanden verwijderen die zijn achtergebleven na het besturingssysteem Windows 7. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de partitie te formatteren waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Maar dit kan alleen worden gedaan als het huidige besturingssysteem waarmee de computer is opgestart, niet is opgenomen in dezelfde partitie waaruit Windows 7 is verwijderd. Om te formatteren, klikt u met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie en selecteert u Format ". Vink het vakje "Snel" aan en klik op "Start".

Stap 5

Als de opmaakoptie niet bij u past, verwijdert u alle mappen handmatig. Verwijder de Boot-mappen en -bestanden die beginnen met Boot. Je kunt het niet door elkaar halen, omdat het systeem je niet toestaat om de benodigde bestanden voor je werk te verwijderen.

Aanbevolen: