Hoe Het Hiberfil.sys-bestand Correct Te Verwijderen In Windows7

Inhoudsopgave:

Hoe Het Hiberfil.sys-bestand Correct Te Verwijderen In Windows7
Hoe Het Hiberfil.sys-bestand Correct Te Verwijderen In Windows7

Video: Hoe Het Hiberfil.sys-bestand Correct Te Verwijderen In Windows7

Video: Hoe Het Hiberfil.sys-bestand Correct Te Verwijderen In Windows7
Video: How to Delete Hiberfil.sys u0026 Pagefile.sys File u0026 Free Up LOTS of Hard Drive Space 2023, Maart
Anonim

Gebruikers van een pc die hun computer regelmatig in de slaap- of sluimerstand laten staan, weten dat de computer informatie opslaat in een speciaal bestand, waarvan de grootte soms enkele gigabytes kan bereiken.

Hoe het hiberfil.sys-bestand correct te verwijderen in Windows7
Hoe het hiberfil.sys-bestand correct te verwijderen in Windows7

Waarom heb ik het bestand hiberfil.sys nodig?

Hiberfil.sys is een speciaal bestand waarin het besturingssysteem informatie opslaat nadat de gebruiker naar de slaap- of sluimerstand gaat. Meer in detail, wanneer de computer in de slaapstand gaat, kopieert het Windows-besturingssysteem automatisch de inhoud van het RAM-geheugen naar dit bestand en slaat het op, en wanneer u het opnieuw opstart, laadt het systeem dit bestand terug in het geheugen. Gewoonlijk is de grootte van het bestand hiberfil.sys gelijk aan de hoeveelheid RAM die wordt gebruikt, die in sommige gevallen enkele tientallen gigabytes bereikt. Het blijkt dus dat de gebruiker na verwijdering van de harde schijf een aanzienlijke hoeveelheid vrije ruimte kan vrijmaken. Het is vermeldenswaard dat in het Windows 7-besturingssysteem, zelfs wanneer de slaapstand is uitgeschakeld, dit bestand op de harde schijf kan worden opgeslagen, daarom neemt het ruimte in beslag op de harde schijf.

Het bestand hiberfil.sys verwijderen

Eerst moet de gebruiker naar het menu "Start" gaan en "Configuratiescherm" en vervolgens "Power" selecteren. Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Energieschema-instellingen" en schakel de slaapstand uit door de waarde te selecteren in het veld "Zet de computer in de slaapstand" - "Nooit". Daarna moet u op de knop "Geavanceerde energie-instellingen wijzigen" klikken, de slaapmodus zoeken in de lijst die verschijnt en deze uitschakelen met de juiste knop. Om het bestand hiberfil.sys zonder nadelige gevolgen van een pc te verwijderen, moet u op de sneltoetscombinatie Win + R drukken en de opdracht powercfg –hibernate –off in het veld invoeren. Met deze opdracht wordt de slaapstand op de pc volledig uitgeschakeld en wordt het bestand van de harde schijf verwijderd. Daarna moet u uw computer opnieuw opstarten. Als u de mogelijkheid om de hibernationstand te starten wilt herstellen, kunt u dit doen met de opdracht enable - powercfg –hibernate –on.

Wanneer alles klaar is, blijft het om de aanwezigheid van het hiberfil.sys-bestand op de harde schijf van de pc te controleren. Eerst moet u de weergave van verborgen bestanden en mappen inschakelen. U moet het "Configuratiescherm" openen, de "Mapoptie" selecteren en naar het tabblad "Bekijken" gaan. Vink het vakje aan naast "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" en verwijder het vinkje bij "Beveiligde systeembestanden verbergen". Vervolgens moet u de wijzigingen bevestigen en systeemstation C openen.

Populair per onderwerp