Waarom Wordt Het Beeldscherm Donkerder In Windows7

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt Het Beeldscherm Donkerder In Windows7
Waarom Wordt Het Beeldscherm Donkerder In Windows7

Video: Waarom Wordt Het Beeldscherm Donkerder In Windows7

Video: Waarom Wordt Het Beeldscherm Donkerder In Windows7
Video: [TUTO] Turn off Auto-Adjust Brightness in Windows 7 2024, April
Anonim

Misschien hebben gebruikers van pc's heel vaak zo'n beeld waargenomen wanneer een zwart scherm op het scherm verschijnt wanneer een pc wordt aangezet.

Waarom wordt het beeldscherm donkerder in Windows7
Waarom wordt het beeldscherm donkerder in Windows7

Waarom wordt het scherm donker?

Natuurlijk betekent het verschijnen van een zwart scherm op een computermonitor niets goeds. We kunnen met vertrouwen zeggen dat de personal computer een bepaald soort fouten bevat die zo'n scherm veroorzaken. Velen haasten zich na het verschijnen van een dergelijke storing om hun besturingssysteem opnieuw te installeren, in de overtuiging dat dit hen zal helpen bij het oplossen van het probleem. Opgemerkt moet worden dat het veel sneller kan worden opgelost en zonder het besturingssysteem opnieuw te hoeven installeren. Eerst moet u de harde schijf controleren op verschillende soorten fouten en vervolgens het Windows-systeem herstellen totdat een dergelijk probleem zich voordoet.

Oplossing voor het probleem

Er verschijnt bijvoorbeeld vrij vaak een zwart scherm wanneer de computer onjuist wordt afgesloten. Uiteraard gaat dit gepaard met het verschijnen van verschillende soorten fouten en verschijnt er een zwart scherm. Daarnaast kunnen er diverse storingen in de harde schijf optreden, waardoor sommige systeembestanden beschadigd of verwijderd worden, waarna een zwart scherm verschijnt.

Eerst moet de gebruiker de prestaties van de monitor zelf controleren. Dit gaat als volgt: ontkoppel de monitorkabel die van de monitor naar de computer gaat en schakel de monitor zelf in. Als in dit geval het opschrift No Sigmal verschijnt, dan is de monitor in orde en werkt hij zoals het hoort. Daarna is het raadzaam om dezelfde monitor op een andere computer aan te sluiten en opnieuw te controleren, omdat het probleem mogelijk in sommige componenten zit.

Als het beeldscherm tijdens het werken met het apparaat geleidelijk donkerder wordt, kan dit optreden als gevolg van: breuk van de lus, storing in de matrix, evenals in het geval van een videokaartstoring. Als het computerscherm donkerder wordt terwijl u over het scherm beweegt, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de instellingen van de monitor zelf. Dit komt bijvoorbeeld voor het grootste deel door de hoge resolutie van het scherm, die niet geschikt is voor je monitor. Als dit het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Schermresolutie" in het menu. Hier kunt u de schuifregelaar naar beneden schuiven en controleren hoe het scherm werkt met een andere resolutie. Soms kan het probleem te maken hebben met de stuurprogramma's. Ga hiervoor naar de officiële website van de fabrikant van de videokaart, zoek de juiste voor uw apparaat, download ze en installeer ze vervolgens opnieuw.

Aanbevolen: