Hoe Bereken Je Het Bedrag In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Bereken Je Het Bedrag In Word
Hoe Bereken Je Het Bedrag In Word

Video: Hoe Bereken Je Het Bedrag In Word

Video: Hoe Bereken Je Het Bedrag In Word
Video: Word - Rekenen met Berekenen 2024, Mei
Anonim

De spreadsheet-editor Excel is ontworpen om te werken met tabellen in de populaire Microsoft Office-suite met programma's, maar soms is het nodig om eenvoudige tabellen in te voegen in voornamelijk tekstdocumenten. De meeste gebruikers vinden het handiger om dergelijke documenten in een andere toepassing uit dit pakket te maken - de tekstverwerker Word. Deze toepassing biedt ook formules voor eenvoudige wiskundige bewerkingen met getallen in tabelcellen.

Hoe bereken je het bedrag in Word
Hoe bereken je het bedrag in Word

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Word en laad daarin een tekstdocument met daarin een tabel, waarvan u het bedrag in een kolom of rij wilt berekenen. Als u nog niet zo'n tabel hebt gemaakt, doe dit dan met behulp van de overeenkomstige knop in de groep "Tabellen" op het tabblad "Invoegen" van het tekstverwerkermenu. Selecteer het vereiste aantal rijen en kolommen in de vervolgkeuzelijst van deze knop, zodat er één cel is om het bedrag weer te geven. Maak de gemaakte tabel op door het uiterlijk van de lijnen te wijzigen en vul deze vervolgens in met numerieke waarden.

Stap 2

Plaats de cursor in de cel die de som moet bevatten van de getallen die in de kolom of rij van de tabel zijn ingevoerd. Klik vervolgens in de groep Typopdracht op het tabblad Invoegen van het Word-menu op de knop Snelle blokken. Selecteer in de lijst met opdrachten de regel "Veld" en de tekstverwerker opent een extra venster.

Stap 3

Klik op de knop "Formule" - er zijn geen andere knoppen in het rechterveld van dit venster. Als gevolg hiervan wordt een ander klein venster geopend, waar de vereiste tekst al wordt ingevoerd in de regel onder het opschrift "Formule". Als u de cursor in de meest rechtse cel van de tabelrij plaatst, wordt de tekst = SUM (LEFT) daar geplaatst - deze functie somt alle gevulde cellen op die zich links van de geselecteerde bevinden. Als de cursor in de onderste cel van de kolom staat, wordt in deze functie de operator BOVEN opgegeven in plaats van de operator LEFT. U kunt deze waarde zelf aanpassen als Word een fout heeft gemaakt bij het invullen van dit veld.

Stap 4

Selecteer de gewenste opmaakoptie in de vervolgkeuzelijst onder de tekst "Nummernotatie" als deze anders moet zijn dan de standaardteksteditor. Klik vervolgens op de knop "OK" en Word berekent het bedrag en plaatst het resultaat in de cel van de tabel die u hebt opgegeven.

Aanbevolen: