Hoe Maak Je Een Bedrag In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bedrag In Excel
Hoe Maak Je Een Bedrag In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Bedrag In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Bedrag In Excel
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2024, April
Anonim

Meestal is bij het verwerken van gegevens in spreadsheets de bewerking van het berekenen van het bedrag in een kolom, rij of geselecteerde groep cellen vereist. Voor deze bewerkingen in de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel is er een functie genaamd "auto-summing". Naast het eenvoudig toevoegen van de waarden van deze bewerking, kunt u complexere voorwaarden specificeren.

Hoe maak je een bedrag in Excel
Hoe maak je een bedrag in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Voor een eenvoudige optelling van gegevens in een willekeurige kolom van de tabel, klikt u op de cel onder de laatste rij van deze kolom. Ga vervolgens naar het tabblad Formules in het menu van de spreadsheeteditor en klik op het AutoSom-label in de opdrachtgroep Functiebibliotheek. Excel plaatst de gewenste functie in de geselecteerde cel, zet de formulebewerkingsmodus erin aan en probeert zelf het sommatiebereik te bepalen. Zorg ervoor dat hij zich niet vergist - controleer de juistheid van de eerste en laatste cellen en breng indien nodig wijzigingen aan. Een dergelijke behoefte kan zich bijvoorbeeld voordoen als er lege regels in een samengevatte kolom staan - Excel kan er niet alleen overheen "springen". Als het sommatiegebied correct is opgegeven, drukt u op Enter - de editor zal het bedrag berekenen en weergeven.

Stap 2

Bij het optellen van rijwaarden moet alles wat hierboven is beschreven worden gedaan met de cel rechts van de laatste kolom van het opgetelde bereik.

Stap 3

Als u alle waarden van een bepaald gebied van de tabel moet toevoegen, inclusief zowel rijen als kolommen, plaatst u eerst de cursor in de cel waar u het resultaat wilt weergeven. Klik op hetzelfde AutoSom-label op het tabblad Formules en selecteer vervolgens het gewenste gebied van de tabel met de muis. Dit is de gemakkelijkste manier om een bereik op te geven, maar je kunt het ook handmatig doen door eerst het adres van de cel linksboven in het bereik te typen, dan een dubbele punt te plaatsen en het adres van de cel rechtsonder toe te voegen. Op de een of andere manier, na het specificeren van de coördinaten van het gebied dat moet worden opgeteld, drukt u op Enter - het resultaat wordt berekend en weergegeven door de editor.

Stap 4

Met Excel kunt u complexere versies van deze bewerking gebruiken - u kunt bijvoorbeeld een voorwaarde instellen waarmee het programma cellen uit een opgegeven bereik voor sommatie selecteert. Selecteer hiervoor een cel voor het uitvoeren van het resultaat en open in de groep "Functiebibliotheek" van het tabblad "Formules" de vervolgkeuzelijst "Wiskunde" - dit is de middelste knop in de rechterkolom met pictogrammen. Selecteer de functie "SUMIF" in de lijst en Excel opent een formulier voor het invoeren van de parameters.

Stap 5

Klik op het veld "Bereik" en selecteer vervolgens met de muis het zoekgebied voor de cellen die moeten worden opgeteld. Geef in het criteriumvak de voorwaarde op waaraan de geselecteerde cellen moeten voldoen - als u bijvoorbeeld alleen positieve waarden wilt optellen, voert u > 0 in.

Stap 6

Druk op Enter en de voorwaardelijke som wordt uitgevoerd.

Aanbevolen: