Hoeveel Kilobytes In Megabytes, Gigabytes En Terabytes

Inhoudsopgave:

Hoeveel Kilobytes In Megabytes, Gigabytes En Terabytes
Hoeveel Kilobytes In Megabytes, Gigabytes En Terabytes

Video: Hoeveel Kilobytes In Megabytes, Gigabytes En Terabytes

Video: Hoeveel Kilobytes In Megabytes, Gigabytes En Terabytes
Video: Курс компьютерных навыков: биты, байты, килобайты, мегабайты, гигабайты, терабайты (ОБНОВЛЕННАЯ ВЕРСИЯ) 2024, Mei
Anonim

Kilobytes, megabytes, gigabytes, terabytes zijn informatiemeetsystemen op personal computers. Gebruikers komen deze concepten regelmatig tegen wanneer ze software op hun computer installeren.

Hoeveel kilobytes in megabytes, gigabytes en terabytes
Hoeveel kilobytes in megabytes, gigabytes en terabytes

Aantal kilobytes

Gebruikers van pc's worden vaak geconfronteerd met begrippen als kilobyte, megabyte, gigabyte en terabyte. Ten eerste moet worden gezegd dat kilobytes, megabytes en andere systemen zijn voor het meten van informatie op een personal computer. Misschien werd iedereen bij het installeren van deze of gene software geconfronteerd met het feit dat het programma de hoeveelheid ruimte aangaf die het na installatie in beslag zal nemen. Elk programma of bestand neemt een bepaalde hoeveelheid ruimte in beslag op een pc. Beginnende gebruikers kunnen wat meetproblemen hebben. Er moet aan worden herinnerd dat elk concept een bepaalde hoeveelheid bezette ruimte impliceert. Een kilobyte slaat bijvoorbeeld 1.024 bytes op, een megabyte slaat 1.024 kilobytes op, een gigabyte slaat 1.048.576 bytes op en een terabyte slaat 1.000.000.000 kilobytes op.

Elk van de gepresenteerde termen wordt aangegeven in een verkorte vorm (zoals hierboven te zien is). Dit werd gedaan zodat mensen de benodigde hoeveelheid geheugen beter konden assimileren, en het nummer zelf werd in verkorte vorm geschreven. Elk van deze namen geeft de benodigde hoeveelheid geheugen aan.

Verschillen tussen kilobytes en kilobits

Sommige gebruikers van personal computers verwarren nogal eens kilobytes met kilobits, megabytes met megabits, enzovoort. Misschien komt deze vraag vaak voor bij beginnende gebruikers van pc's. Het wordt vooral acuut wanneer ze iets van internet beginnen te downloaden en zien dat de snelheid verschilt van de aangegeven snelheid (volgens gebruikers). Helaas vergissen dergelijke gebruikers zich diep, omdat ze het verschil tussen concepten niet zien.

Ten eerste moet gezegd worden dat kilobytes / kilobits, megabytes / megabits op verschillende manieren worden aangeduid. Zo worden kilobytes / kilobits respectievelijk aangeduid als KB / s en Kb / s. Hetzelfde verschil is er in andere dimensies. Uiteraard houden de verschillen daar niet op. Het is ook noodzakelijk om te begrijpen dat kilobytes de hoeveelheid gedownloade informatie is en kilobits de snelheid zelf.

Om te begrijpen hoe snel deze of die hoeveelheid geheugen wordt gedownload, is het noodzakelijk om de eenvoudigste berekeningen uit te voeren. Zo kondigde de internetprovider de snelheid van 512 Kb/s aan. Om de hoeveelheid geheugen te berekenen, moet je 512 delen door 8 (aangezien er precies 8 bits in één byte zijn), en het resultaat is 64 KB / s. Met deze eenvoudige berekeningen kunt u een getal krijgen dat het volume aangeeft.

Aanbevolen: