Hoe De Laptopprestaties Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Laptopprestaties Te Verbeteren
Hoe De Laptopprestaties Te Verbeteren

Video: Hoe De Laptopprestaties Te Verbeteren

Video: Hoe De Laptopprestaties Te Verbeteren
Video: Gaming prestaties verbeteren 2024, April
Anonim

Als je niet de trotse bezitter bent van een krachtige laptop en het trage werk van je mobiele assistent je elke dag meer en meer irriteert, kan de situatie worden verholpen.

Hoe de laptopprestaties te verbeteren
Hoe de laptopprestaties te verbeteren

instructies:

Stap 1

Een laptop is, in tegenstelling tot een gewone computer, beperkt in zijn upgrade-opties - componenten vervangen door nieuwere en krachtigere. Als je op een gewone computer absoluut alle componenten kunt vervangen, inclusief de processor en het moederbord, dan kun je op een laptop alleen RAM en harde schijf toevoegen of wijzigen. Maar zelfs een toename van het RAM-geheugen en de harde schijf kan de prestaties van de laptop aanzienlijk verbeteren.

Stap 2

De eerste stap is om het RAM-geheugen in de laptop te verhogen tot de maximaal mogelijke waarde. Elke laptop is uitbreidbaar tot een bepaald formaat, dus u moet naar de website van uw laptopfabrikant gaan, uw model zoeken en kijken wat de maximale hoeveelheid RAM voor uw laptop is. Nu moet je zien hoeveel RAM je op je laptop hebt staan. Om dit te doen, zet u de laptop uit, draait u hem om en gebruikt u een schroevendraaier om een van de afdekkingen aan de onderkant van de laptop te openen. Onder een ervan bevinden zich stroken RAM. Je kunt ze eruit halen en de hoeveelheid geheugen achterhalen. Meestal wordt het volume aangegeven op een sticker op de balk. De getallen worden aangegeven in megabytes: 256, 512 of 1024. Nu kun je berekenen hoeveel geheugen je moet kopen om de maximale waarde te halen. Noteer de parameters en het type geheugen om geen fouten te maken bij het kopen. Door de maximale hoeveelheid geheugen in te stellen, voelt u onmiddellijk de verandering in de manier waarop uw laptop werkt - hij voltooit taken sneller.

Stap 3

Zonder daar te stoppen, kunt u de harde schijf in uw laptop vervangen door een snellere. Meestal installeren fabrikanten 5400 rpm harde schijven in notebooks. en 8 MB buffer. U kunt betere prestaties krijgen door de harde schijf in uw laptop te vervangen door een snellere 7200rpm harde schijf. en een buffer van 16 MB. De stappen voor het vervangen van de harde schijf zijn dezelfde als voor het vervangen van het RAM-geheugen. Nadat u de nieuwe harde schijf hebt geïnstalleerd, moet u het besturingssysteem erop installeren en alle gegevens van de oude schijf overbrengen. Hiervoor kunt u een speciale USB-adapter gebruiken, waarin een harde schijf wordt geplaatst en via een USB-poort op een laptop wordt aangesloten.

Stap 4

Door het RAM tot het maximale aantal te vergroten en de harde schijf te vervangen door een snellere, zullen de prestaties van de computer aanzienlijk toenemen.

Aanbevolen: