Hoe De Prestaties Van Vista Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Prestaties Van Vista Te Verbeteren
Hoe De Prestaties Van Vista Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van Vista Te Verbeteren

Video: How To Make Windows Vista Faster u0026 Improve It's Over All Performance 2022, December
Anonim

Een besturingssysteem genaamd Windows Vista werd uitgebracht in 2007. In vergelijking met oudere Windows XP vereist het veel meer stroom en hardwarebronnen op de computer. Voor de gebruiker lijkt het een traag systeem. Dus gingen ze op zoek naar manieren om Vista te versnellen en te verbeteren. Sommige van deze methoden vereisen tussenkomst in het "hardware" deel van de computer, andere worden puur softwarematig uitgevoerd.

Hoe de prestaties van Vista te verbeteren
Hoe de prestaties van Vista te verbeteren

instructies:

Stap 1

Verhoog de totale hoeveelheid RAM op uw computer. De minimale hoeveelheid geheugen voor Windows is volgens de ontwikkelaar 512 megabyte. De prestaties van een dergelijke computer zullen echter erg traag zijn. Koop en installeer 2 gigabyte geheugen voor de beste ervaring. Hoewel zelfs een verhoging tot 1 GB de snelheid van Vista merkbaar zal verhogen.

Stap 2

Gebruik ReadyBoost om het opstart- en opstartsysteem te versnellen. Sluit de flashdrive aan op een USB-poort op uw computer, selecteer "Gebruiken voor ReadyBoost" en volg de instructies in de wizard. Als gevolg hiervan zullen gebruikers van wie de computers een kleine hoeveelheid RAM bevatten, een extra toename van de werksnelheid ontvangen, omdat de flashdrive samen met RAM zal worden gebruikt. Houd er rekening mee dat de flashdrive minimaal 2 gigabyte moet zijn en dat het percentage systeemversnelling afhankelijk is van de schrijfsnelheid. Dat wil zeggen, als je in 20 minuten een paar foto's naar deze schijf schrijft, moet je niet wachten tot Vista beter werkt met zo'n flashdrive.

Stap 3

Schakel zoveel mogelijk ontwerpeffecten uit. Doorschijnende vensters en prachtige bureaubladachtergronden zijn zeker een lust voor het oog. Maar tegelijkertijd hebben ze meer middelen van de computer nodig, wat betekent dat ze de snelheid van Vista vertragen. Klik met de rechtermuisknop op het computerpictogram en selecteer het menu Eigenschappen. Open de link "Geavanceerde systeeminstellingen" en selecteer het tabblad "Geavanceerd".

Stap 4

Klik op de knop Opties in het gedeelte Prestaties. Er wordt een venster geopend waarin de optie "Beste prestaties leveren" wordt aangevinkt. Bevestig de wijzigingen door op de knoppen "Toepassen" en OK te klikken. Binnen een paar minuten wordt het ontwerp eenvoudiger en zal de werksnelheid merkbaar verbeteren. Schakel de bureaubladafbeelding uit, vervang deze door een effen achtergrond - dit zal ook enkele megabytes geheugen vrijmaken, wat de algehele prestaties van de computer zal beïnvloeden.

Stap 5

Zorg voor voldoende vrije schijfruimte. Verwijder onnodige bestanden van logische stations. Voor een goede werking van het systeem hebt u ongeveer drie gigabyte op de systeemschijf nodig, plus hetzelfde aantal op elk van de andere partities. Dit komt door de eigenaardigheden van het plaatsen van tijdelijke informatie en gegevens op actieve programma's. Heel vaak kunt u bijvoorbeeld de prestaties van Vista verbeteren door de C:-schijf op te schonen. Als er weinig ruimte op is, is het systeem erg traag en onstabiel.

Stap 6

Schakel automatisch starten van extra applicaties uit. Veel programma's worden zonder medeweten van de gebruiker aan de opstartlijst toegevoegd, wat de algehele opstarttijd van het systeem verhoogt en de computer als geheel vertraagt.

Stap 7

Om dit te doen, klikt u op de knop "Start", klikt u op het menu "Uitvoeren" en typt u de opdracht msconfig. Er wordt een venster geopend waarin u het tabblad "Opstarten" selecteert en de selectievakjes uitschakelt van de programmanamen die u bekend voorkomen en niet nodig zijn. Een e-mailclient, berichtentool, muziekspeler en vele andere kunnen bijvoorbeeld handmatig worden gestart als dat nodig is en de prestaties van Vista op deze eenvoudige manier verbeteren. Onthoud dat het beter is om een ​​onbekend programma niet te verwijderen bij het opstarten, om het niet erger te maken. Klik op de knop Toepassen en start uw computer opnieuw op om de instellingen toe te passen.

Populair per onderwerp