Hoe De Koelersnelheid Aan Te Passen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koelersnelheid Aan Te Passen?
Hoe De Koelersnelheid Aan Te Passen?

Video: Hoe De Koelersnelheid Aan Te Passen?

Video: Hoe De Koelersnelheid Aan Te Passen?
Video: BUITENBOORDMOTOR TRIMMEN MEER SNELHEID 2024, Mei
Anonim

Als de systeemeenheid van uw computer veel lawaai maakt en na het uitschakelen meteen stilte in de kamer opvalt, is dit geen normale situatie. Het geluid van de computer mag de toegestane limieten niet overschrijden, en het mag zeker niet interfereren met je slaap of horen wat je buurman je vertelt.

Hoe de koelersnelheid aan te passen?
Hoe de koelersnelheid aan te passen?

Het is nodig

  • - een computer
  • - SpeedFan-programma.

instructies:

Stap 1

Misschien is uw systeemeenheid verstopt met stof (na verloop van tijd gebeurt dit bij bijna alle pc's) - maak deze voorzichtig schoon met een stofzuiger. Als het schoon is, moet u misschien alleen de ventilatorsnelheid aanpassen. Start uw browser en voer de naam van het programma in - SpeedFan in de zoekbalk. Volg een van de eerste links en download het programma naar je harde schijf. U kunt het programma downloaden op een van de softwareportals www.softportal.com. Installeer het programma door het installatiebestand uit te voeren

Stap 2

Voer het programma uit. U moet even wachten terwijl het programma het besturingssysteem analyseert. Als u het moeilijk vindt om door de labels in het Engels te navigeren, klikt u op de knop Configureren en wijzigt u de taal in Russisch op het tabblad Opties. Nu moet u hardware-ondersteuning inschakelen voor het regelen van de ventilatorsnelheid op het moederbord. Klik op de knop "Configuratie" en vervolgens - op de knop "Geavanceerd". Wijzig de waarde in Software gecontroleerd en klik op "OK". Als uw moederbord door het programma is gedetecteerd, wordt deze waarde onmiddellijk ingesteld.

Stap 3

Pas de ventilatorsnelheden in de computer aan door op de bedieningspijlen te klikken. Onderschat de cijfers niet enorm, aangezien de ventilatoren in de computersysteemeenheid niet voor lawaai zijn geïnstalleerd, maar om reserveonderdelen te koelen. Als de componenten oververhit raken, zal dit de computer beschadigen. Probeer de meest optimale waarden van de parameters te kiezen, zodat de koelersnelheid niet laag is, maar ook je omgeving niet verstoort met je geluid.

Stap 4

SpeedFan geeft ook de temperatuur van de componenten weer, en als u het in de taakbalk laat staan, kunt u de temperatuuromstandigheden in uw computer controleren.

Aanbevolen: