Hoe De Koelersnelheid Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koelersnelheid Te Verhogen?
Hoe De Koelersnelheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Koelersnelheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Koelersnelheid Te Verhogen?
Video: MAAK JE PC SNELLER IN 5 STAPPEN! WERKT IN 2021! 2024, Mei
Anonim

Als uw computer erg heet en lawaaierig wordt, is het probleem hoogstwaarschijnlijk een defecte of stoffige ventilator. Maar soms is het mogelijk om dit probleem op te lossen zonder toevlucht te nemen tot technische interventie.

Hoe de koelersnelheid te verhogen?
Hoe de koelersnelheid te verhogen?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - vet;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Installeer eerst het SpeedFan-programma. Hiermee kunt u de temperaturen bekijken van die apparaten waarop speciale sensoren zijn geïnstalleerd en de rotatiesnelheid van de koelbladen wijzigen. Start het programma en ga naar het tabblad "Indicatoren".

Stap 2

Boven aan het venster ziet u de apparaattemperatuur en onderaan een lijst met ventilatoren. Pas de snelheid van hun bladen aan door op de knoppen Omhoog en Omlaag te drukken. Sluit het programma niet om de opgegeven snelheden op te slaan, maar klik op de knop "Minimaliseren" om het venster in het systeemvak te verbergen.

Stap 3

Als u niet tevreden bent met het resultaat dat wordt verkregen door de computer programmatisch te configureren, schakelt u deze uit en demonteert u hem. Vind de benodigde ventilatoren. Ze bevinden zich meestal op de videokaart, de achterkant van de systeemeenheid en de processor. Verwijder de benodigde koelers.

Stap 4

Verwijder de sticker van de geselecteerde ventilator. Gooi het niet weg, want soms voorkomt het dat stof de rotatie-as van de bladen binnendringt. Als je deze as ziet, druppel dan wat machineolie of vet in het gat waar deze uit komt. Vervang de sticker.

Stap 5

Als er een plastic kapje onder de sticker zit, verwijder deze dan. Om de as zo goed mogelijk te smeren, demonteer je de koeler. Verwijder de borgring en rubberen ring. Verwijder de as uit het gat. Smeer de scharnierpen met vet en laat deze in het gat in de messen vallen. Monteer de koeler.

Stap 6

Volg de procedures in stap vier en vijf met de rest van de ventilatoren. Neem nu wattenstaafjes of schijven, bevochtig ze met een zwakke alcoholoplossing. Veeg de bladen van alle ventilatoren ermee af. Dit is nodig om vuil en stof te verwijderen. Plaats de koelers terug.

Stap 7

Zet uw computer aan en voer SpeedFan uit. Als de temperatuur van bepaalde apparaten nog steeds hoger is dan normaal, vervang dan de koelers door krachtigere tegenhangers.

Aanbevolen: