Hoe Macro's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Macro's Te Verwijderen
Hoe Macro's Te Verwijderen

Video: Hoe Macro's Te Verwijderen

Video: Hoe Macro's Te Verwijderen
Video: How to Remove Macros from an Excel File (2 Easy Ways) 2024, Mei
Anonim

Als je vaak met een Microsoft Office-toepassing werkt, moet je steeds dezelfde dingen doen, zoals tekst in een document opmaken of kopiëren. Dan moet u weten wat macro's zijn en hoe u met hun hulp de meeste routinehandelingen kunt automatiseren. Maar tegelijkertijd zijn macro's programma's, dus ze zijn potentieel gevaarlijk. Iemand kan bijvoorbeeld een macro in een document schrijven dat, wanneer het wordt geopend, de computer met een virus infecteert.

Hoe macro's te verwijderen
Hoe macro's te verwijderen

Het is nodig

  • - een computer;
  • -Microsoft Office 2007.

instructies:

Stap 1

Macro's maken het werken in Microsoft Office natuurlijk een stuk eenvoudiger. Maar toch, als je ze gebruikt, is er altijd een risico op malware. Vooral als u vaak documenten uit niet-geverifieerde bronnen moet openen. In dergelijke gevallen is het beter om macro's uit te schakelen of in ieder geval het systeem zo te configureren dat het werken ermee zo veilig mogelijk is.

Stap 2

Vervolgens zullen we de procedure voor het verwijderen van macro's bekijken aan de hand van het voorbeeld van Microsoft Office 2007. Start het Microsoft Office-programma (Word, Excel). U moet de sectie selecteren, de macro's waaruit documenten zullen worden verwijderd. Als u macro's uit Word-documenten deselecteert, worden ze nog steeds opgenomen in Excel-documenten. Klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek van het programmavenster. Selecteer vervolgens in de rechterbenedenhoek van het geopende venster de regel "Parameters".

Stap 3

Selecteer in het venster dat verschijnt de optie "Vertrouwenscentrum". Selecteer vervolgens in de rechterbenedenhoek van het venster de regel "Parameters", daarna - de component "Macroparameters". Vink nu het vakje aan dat het beste bij u past.

Stap 4

Als u op de optie "Uitschakelen zonder melding" klikt, worden alle macro's volledig uitgeschakeld, ongeacht de digitale handtekening of het certificaat. Selecteer deze optie als u geen vertrouwen hebt in macro's. Uitschakelen met melding werkt standaard. Wanneer de macro verschijnt, wordt een dialoogvenster weergegeven waarin u deze kunt inschakelen of weigeren.

Stap 5

De optie Alles uitschakelen behalve digitaal ondertekende macro's betekent dat als de macro niet digitaal ondertekend is, deze automatisch wordt uitgeschakeld. Als er een digitale handtekening aanwezig is, verschijnt er een venster waarin u de macro kunt inschakelen of weigeren. Het laatste item is "Alles opnemen". Het is beter om deze optie niet te selecteren als u niet zeker bent van de bronnen van macro's, omdat u het risico loopt dat het besturingssysteem uitvalt.

Aanbevolen: