Hoe Een Macro Op Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Macro Op Te Slaan
Hoe Een Macro Op Te Slaan

Video: Hoe Een Macro Op Te Slaan

Video: Hoe Een Macro Op Te Slaan
Video: Macro om meteen op te kunnen slaan als PDF 2024, April
Anonim

Een macro is een klein programma in toepassingen variërend van games tot kantoortools. Met behulp van macro's kunt u het werken met uw computer aanzienlijk versnellen, vergemakkelijken en gemakkelijker maken. In Excel-spreadsheets moet je bijvoorbeeld honderd dezelfde dingen doen. Dit kan handmatig worden gedaan, veel tijd kostend, of het kan worden geautomatiseerd. Het is voor dit doel dat macro's worden gebruikt - microprogramma's, voor het maken waarvan u geen programmeerkennis hoeft te hebben.

Hoe een macro op te slaan
Hoe een macro op te slaan

instructies:

Stap 1

Excel starten. Wanneer de tabel wordt geopend, klikt u op de knop "Service" bovenaan het venster en selecteert u het submenu "Macro", waarin u met de linkermuisknop op de regel "Opname starten" klikt. Deze beschrijving is precies voor de versie van Microsoft Excel 2003, maar de stappen zijn vergelijkbaar in andere versies.

Stap 2

Er verschijnt een venster met de titel "Macro opnemen". Geef in de eerste regel een naam op zodat u de ene macro van de andere kunt onderscheiden en, zonder deze uit te voeren, weet wat het doel van dit microprogramma is.

Stap 3

Stel onder de naam een sneltoets in, dit kan elke toets zijn in combinatie met de "Ctrl"-knop. Kies ook een opslaglocatie. Selecteer hiervoor een van de opties in de vervolgkeuzelijst: "Dit boek", "Persoonlijk macroboek" of "Nieuw boek". Als u wilt dat de vastgelegde reeks bewerkingen beschikbaar is vanuit elk Excel-document, selecteert u de optie Persoonlijk macroboek. Een andere optie is om de macro op te slaan in het document waarop deze gewoonlijk wordt toegepast, en vervolgens de optie "Dit boek" te kiezen.

Stap 4

Het laatste veld is de description string. Noteer kort het doel van de macro - dan is het handiger om het te gebruiken. U kunt het veld leeg laten.

Stap 5

Klik op OK om de opname te starten. Er verschijnt een knop om de opname te stoppen op het scherm, het ziet eruit als een blauw vierkant. Begin met het uitvoeren van de acties die u als macro wilt opslaan: verander de lettergrootte, maak tabelranden, kopieer celwaarden, dat wil zeggen allemaal dezelfde bewerkingen die u gewoonlijk met een document doet.

Stap 6

Als u klaar bent, klikt u op het blauwe vierkant - de knop Opname stoppen. Of u kunt nogmaals op het menu Extra en vervolgens op Macro klikken. Op de plaats waar de regel "Start opname" stond, komt er een omgekeerd commando "Stop opname".

Stap 7

Sluit je tafel. Wanneer u wordt gevraagd om de aangebrachte wijzigingen in het document en in het persoonlijke macroboek op te slaan, klikt u op de knop "Ja". In dit geval wordt uw macro opgenomen en kan deze op elk moment worden uitgevoerd.

Stap 8

Om te testen, opent u uw Excel-spreadsheet opnieuw of maakt u een nieuw spreadsheetdocument. Druk op de sneltoets die is ingesteld voor de opgeslagen macro. Als je alles goed hebt gedaan, worden alle acties die je tijdens het opnemen hebt uitgevoerd heel snel op het scherm uitgevoerd. Experimenteer - en uw werk met de computer zal veel comfortabeler worden.

Aanbevolen: