Hoe Maak Je Een Macro

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Macro
Hoe Maak Je Een Macro

Video: Hoe Maak Je Een Macro

Video: Hoe Maak Je Een Macro
Video: How to Create Macros in Excel Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het maakt niet uit met welke toepassing van het Microsoft Office-pakket u werkt, of het nu Word, Excel of PowerPoint is, u voert waarschijnlijk enkele routinehandelingen uit. Bovendien voer je ze meerdere keren per dag uit. U kunt natuurlijk de opdracht "Bewerken" gebruiken, maar als u drie of meer acties moet herhalen, wordt het gebruik van deze opdracht problematisch. Een macro helpt je daarbij.

Een macro is handig om veel commando's uit te voeren die van dag tot dag worden herhaald
Een macro is handig om veel commando's uit te voeren die van dag tot dag worden herhaald

instructies:

Stap 1

Met VBA kun je een macro maken die bestaat uit een lijst van verschillende acties die je moet onthouden om ze opnieuw in dezelfde volgorde uit te voeren. Om een macro op te nemen zijn een aantal stappen nodig.

Stap 2

Open en bereid eerst de toepassing voor waarin u de macro wilt opnemen. Ga dan naar het menu bij de keten Service -> Macro -> Opname starten. Vervolgens wordt het dialoogvenster "Macro opnemen" op het scherm weergegeven.

Stap 3

Standaard suggereert het veld Macronaam de standaardnaam Macro1 of iets dergelijks. Je kunt het vervangen door wat je maar wilt.

Stap 4

Zowel in Microsoft Office als in Excel kunt u een specifieke sneltoets toewijzen aan een macro. Klik in Word op de werkbalkknop om de macro aan de gereedschapsknop te koppelen. U kunt ook op de toetstoets klikken om een toetsencombinatie toe te wijzen om de macro op te roepen. In Excel moet u in het tekstvak "Toetsenbordsneltoets Ctrl +" een letter invoeren.

Stap 5

In toepassingen zoals Excel, Word of PowerPoint hebt u de mogelijkheid om de vervolgkeuzelijst Opslaan in te gebruiken om aan te geven waar uw macro wordt opgeslagen. Voer een beschrijving voor de macro in het veld Beschrijving in. Klik vervolgens op de OK-knop. Als gevolg hiervan keert u terug naar het document en ziet u in de statusregel het opschrift "Recording" (REC) en wordt een kleine werkbalk "Stop Recording" weergegeven, die ongeveer in het midden van het scherm verschijnt. De titelregel toont slechts één inscriptie - Os.

Stap 6

Voer daarna alle acties uit die in de macro moeten worden vastgelegd. Aangezien de recorder al uw acties opneemt (met uitzondering van klikken op de knoppen Opname stoppen), moet u ervoor zorgen dat u geen onnodige acties of opdrachten uitvoert tijdens het opnemen van een macro. Na het opnemen van alle acties, ga naar het menu via de keten Extra -> Macro -> Opname stoppen, gelegen op de werkbalk met dezelfde naam.

Aanbevolen: