Tekst Converteren Naar Curven In Illustrator

Inhoudsopgave:

Tekst Converteren Naar Curven In Illustrator
Tekst Converteren Naar Curven In Illustrator

Video: Tekst Converteren Naar Curven In Illustrator

Video: Tekst Converteren Naar Curven In Illustrator
Video: 🔠 Adobe Illustrator / Методы Работы С Текстом 2024, April
Anonim

Wanneer u met tekst in Adobe Illustrator werkt, is het vrij gebruikelijk om deze naar bezier-curven te converteren. Dit kan met het speciale commando Creëer contouren.

Tekst converteren naar curven in Illustrator
Tekst converteren naar curven in Illustrator

Het is nodig

Adobe Illustrator

instructies:

Stap 1

Open Adobe Illustrator en maak er een nieuw document in: klik op het menu-item Bestand -> Nieuw (of klik op de sneltoetsen Ctrl + N). Geef in het nieuwe venster in het veld Eenheden Pixels op, en in de velden Breedte en Hoogte - 500 elk en klik op OK.

Stap 2

Selecteer het gereedschap Tekst in de werkbalk (sneltoets T). Als u de grootte, kleur, stijl, lettertype en andere parameters van de Teksttool wilt wijzigen, gebruikt u het optiepaneel van de tool. Als het niet aanwezig is, klikt u op het menu-item Venster -> Controle.

Stap 3

Dan kun je dat op twee manieren doen. De eerste is om het gebied in te stellen waarin de toekomstige tekst zal zijn. Houd hiervoor de linkerknop ergens in het document ingedrukt, maak een kader en laat de muis los. Ten tweede - klik met de linkermuisknop aan de linkerkant (zodat er voldoende ruimte is voor het label) van de werkruimte. Er verschijnt een knipperende cursor, net als in teksteditors. Verdere algemene acties voor beide methoden - typ wat tekst van het toetsenbord.

Stap 4

Selecteer het Selectiegereedschap (sneltoets V), waarna de tekstlaag op zichzelf moet worden geselecteerd. Zo niet, klik dan één keer met de linkermuisknop op het label. Misschien is de resulterende tekst te klein. Het kan echter worden ingezoomd met de Zoom-tool (Hotkey Z). Selecteer het en kader de tekst. Zoals je kunt zien kwam de tekst dichterbij, als onder een vergrootglas. Om terug te keren naar de vorige positie, opent u het vervolgkeuzemenu in de linkerbenedenhoek van het documentvenster en selecteert u de laagste optie daarin - Passend op scherm.

Stap 5

Het omzetten van een embleem naar bezier-curven kan op drie manieren. Klik eerst op het menu-item Type -> Contouren maken. Ten tweede - druk op de toetscombinatie Ctrl + Shift + O. En ten derde, klik met de rechtermuisknop op het label en selecteer Contouren maken.

Aanbevolen: