Vista Verwijderen Op Laptop

Inhoudsopgave:

Vista Verwijderen Op Laptop
Vista Verwijderen Op Laptop

Video: Vista Verwijderen Op Laptop

Video: Vista Verwijderen Op Laptop
Video: How to factory reset/restore windows vista 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem Windows Vista was verre van het beste product van Microsoft. Er werden al in de beginfase van de implementatie te veel bugs en gebreken in gevonden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gebruikers die een laptop kochten met Vista voorgeïnstalleerd "aan boord", er de voorkeur aan geven deze te verwijderen en een moderner of stabieler besturingssysteem te installeren, zoals Windows XP of Windows 7.

Hoe Vista op laptop te verwijderen
Hoe Vista op laptop te verwijderen

Het is nodig

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om een besturingssysteem van een computer of laptop te verwijderen: formatteer de harde schijf of de partitie waarop het is geïnstalleerd, of installeer een ander besturingssysteem. De eerste methode geeft u het gewenste resultaat: Vista wordt van de laptop verwijderd, maar u kunt het pas gebruiken nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. In dit geval komt het allemaal neer op de tweede methode, die in meer detail moet worden overwogen.

Stap 2

Plaats de schijf met de installatiebestanden van het besturingssysteem Windows XP of Seven. Wanneer u uw computer aanzet, drukt u op F8 en selecteert u de opstartprioriteit van uw dvd-station. U ziet een keuze van de versie van het besturingssysteem (als de schijf meerdere opties bevat). Selecteer de gewenste versie afhankelijk van de mogelijkheden van uw laptop.

Stap 3

Na het kopiëren van de installatiebestanden verschijnt er een venster met de partities van uw harde schijf. Selecteer de partitie met het geïnstalleerde Windows Vista. U wordt gevraagd de sectie op te maken of ongewijzigd te laten. Selecteer "Formatteren met NTFS (volledig)".

Stap 4

Wacht tot de installatie van het nieuwe besturingssysteem is voltooid en voer regelmatig de door het installatieprogramma gevraagde gegevens in.

Aanbevolen: