Hoe De Vista-map Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Vista-map Te Verwijderen
Hoe De Vista-map Te Verwijderen

Video: Hoe De Vista-map Te Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Hoe maak en verwijder je een ontzichtbare map 2023, Januari-
Anonim

In sommige gevallen, bij het werken met bestanden en mappen, treden er storingen op aan de harde schijf of het besturingssysteem, waardoor het onmogelijk wordt om een ​​map te verwijderen. Dergelijke gevallen komen voor in alle versies van besturingssystemen van de Windows-familie, maar dit probleem is het meest uitgesproken in Windows Vista.

Hoe de Vista-map te verwijderen
Hoe de Vista-map te verwijderen

Het is nodig

besturingssysteem Windows Vista

instructies:

Stap 1

Het bestandssysteem van de harde schijf is zo ontworpen dat er een storing optreedt als bestandselementen (bytes en bits) onjuist over sectoren worden overgedragen. Dit falen kan worden uitgedrukt in de onmogelijkheid om enkele mappen die zich in de slechte sector bevonden te verplaatsen of te verwijderen, terwijl een venster op het scherm verschijnt met de woorden "Kan bestand (map) niet verwijderen".

Stap 2

Met een gedetailleerde analyse van de huidige situatie kun je achterhalen waarom het onmogelijk is om iets met de map te doen. Vaak is de reden de aanwezigheid van verborgen of systeembestanden. In dit geval volstaat het om de applet "Mapopties" op te roepen (Mapinstellingen). Open een willekeurig "Verkenner"-venster, klik op het bovenste menu "Extra" en selecteer "Mapopties". Dit venster kan ook op een andere manier worden opgeroepen door met de rechtermuisknop op een lege ruimte van een geopende map te klikken en het item "Mapinstellingen" te selecteren.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beeld" en vink het vakje aan naast "Verborgen en systeembestanden weergeven". Klik vervolgens op de knop "OK". Navigeer naar de map die u niet kunt verwijderen en bekijk de inhoud ervan. Als het verborgen bestanden bevat, kunt u deze verwijderen. Probeer nu de map zelf te verwijderen.

Stap 4

Hoogstwaarschijnlijk kan de map niet worden verwijderd. De belangrijkste reden voor het blokkeren van bestanden in Windows Vista is wanneer een map bezet is door een programma. In dit geval is het voldoende om alle toepassingen die het mogelijk hebben gebruikt te sluiten en opnieuw te proberen het programma te verwijderen.

Stap 5

Als dit niet helpt, probeer dan uw computer opnieuw op te starten, in welk geval alle programma's automatisch de bestanden en mappen die ze gebruikten, vrijmaken.

Stap 6

In sommige gevallen hebben alle hierboven beschreven tips geen praktische conclusie. In dit geval hebben de ontwikkelaars een opstartbare Windows Vista Live-cd voor reddingsacties bedacht. Hiermee kunt u het besturingssysteem rechtstreeks vanaf een diskette opstarten en alle acties met de harde schijf uitvoeren.

Populair per onderwerp