Hoe Windows Vista Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Vista Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Windows Vista Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Windows Vista Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Windows Vista Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: Remove Windows vista 7, User Password EASY !! 2024, Mei
Anonim

Soms past het voorgeïnstalleerde systeem op een laptop om de een of andere reden niet bij de gebruiker. Windows Vista is zeer resource-intensief en aanzienlijk langzamer dan andere besturingssystemen. Daarom wordt het noodzakelijk om het te verwijderen en een minder resource-intensief besturingssysteem te installeren.

Hoe Windows Vista van een laptop te verwijderen
Hoe Windows Vista van een laptop te verwijderen

Noodzakelijk

  • - verwijderbare harde schijf of flashkaart om gegevens op te slaan;
  • - de afbeelding van het Magic Partition-programma;
  • - Flash-kaart voor Partition Magic-opname

instructies:

Stap 1

Sla al uw belangrijke gegevens op een externe harde schijf of flashstation op voordat u ze verwijdert. tijdens het installatieproces worden alle gegevens permanent verwijderd.

Stap 2

Vervolgens moet u een opstartbare USB-flashdrive voorbereiden met een programma dat u helpt bij het formatteren van uw harde schijf. Het handigste hulpprogramma hiervoor is Partition Magic. Download de image van de opstartdiskette van de toepassing en sla deze op schijf op. Download FlashBoot, waarmee een opstartsector op de flashdrive wordt gemaakt en waarmee u de afbeelding kunt branden. Voer het uit en volg de instructies van de installatiewizard.

Stap 3

Selecteer in het menu "Choose disk creation type" de optie "Create bootable flash disk as a copy of floppy disk". Specificeer het pad naar het afbeeldingsbestand, selecteer het aangesloten USB-flashstation, specificeer het formaat "USB Flash". Klik op de knop "Voltooien", waarna de afbeelding naar de opstartsector van de media wordt geschreven.

Stap 4

Sluit de USB-flashdrive aan op de computer, stel het BIOS in om op te starten vanaf USB Flash (het gedeelte Boot Menu is hiervoor verantwoordelijk, hoewel de naam ervan afhangt van de fabrikant van het moederbord en de BIOS-versie). Sla wijzigingen op door op F10 te drukken. Start je computer opnieuw op.

Stap 5

Vervolgens verschijnt het Partition Magic-venster. Klik met de rechtermuisknop op een soort sensor die wat gegevens op de harde schijf laat zien. Selecteer vervolgens "Formaat". Geef in het geopende venster de parameter "Partitietype" "NTFS" op. Klik OK.

Stap 6

Als er een niet-toegewezen gebied op de schijf is, moet u een bijbehorende partitie maken. Ga hiervoor naar het menu "Maken" door met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied te klikken. Selecteer in het veld "Maken als" de optie "Primaire partitie" (als u van plan bent het geselecteerde gebied als systeemschijf te gebruiken). Geef in het item "Partitietype" NTFS op. Klik OK. De sectie is gemaakt.

Stap 7

Vervolgens moet u alle wijzigingen accepteren die zijn gemaakt met de knop Toepassen onder aan het programmavenster. Daarna kunt u het systeem volledig op afstand beschouwen en kunt u direct doorgaan met de installatie van het besturingssysteem.

Aanbevolen: