Hoe Het Wachtwoord Op Een Computer Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Op Een Computer Te Wijzigen
Hoe Het Wachtwoord Op Een Computer Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op Een Computer Te Wijzigen

Video: Hoe Het Wachtwoord Op Een Computer Te Wijzigen
Video: W10-0035 Lokaal wachtwoord wijzigen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Sommige pc-gebruikers gebruiken een wachtwoord om hun systeem te beschermen, andere niet, maar dit neemt niet weg dat de aanwezigheid van een wachtwoord onbevoegde gebruikers verhindert om uw computer te betreden. Vooral de aanwezigheid van een wachtwoord is noodzakelijk voor werkcomputers en laptops, die een groot risico lopen op illegale penetratie in de informatie van een bedrijf. Laten we eens kijken naar verschillende methoden om de beveiliging van uw computer te verbeteren aan de hand van het voorbeeld van Windows XP.

Hoe het wachtwoord op een computer te wijzigen
Hoe het wachtwoord op een computer te wijzigen

instructies:

Stap 1

Ga naar Start en open vervolgens het Configuratiescherm. Selecteer het gedeelte "Gebruikersaccounts". Controleer in de gebruikersaanmeldingsinstellingen of de zin "Gebruik de welkomstpagina" is aangevinkt. Als u het welkomstscherm gebruikt, schakelt u het selectievakje uit om de beveiliging van uw aanmelding te vergroten.

Ga in de lijst met accounts naar de instellingen van de gebruiker waarvoor u een wachtwoord wilt aanmaken om toegang te krijgen tot het systeem. Klik op de link Wachtwoord wijzigen en voer uw nieuwe wachtwoord in en bevestig het. Schrijf uw wachtwoord ergens veilig op, zodat u het niet vergeet.

Stap 2

Er is een andere manier. Dit is een meer geavanceerde methode en is geschikt voor meer gevorderde gebruikers.

Open Start en vervolgens Uitvoeren. Voer in de regel die wordt geopend de opdracht cmd in, waarna de opdrachtregel wordt geopend.

Voer bij de opdrachtprompt de volgende zin in: net user gebruikersnaam wachtwoord, waarbij gebruikersnaam de naam is waaronder het account op het systeem is geregistreerd (bijvoorbeeld Admin) en wachtwoord het nieuwe wachtwoord is.

Als de opdrachtregel zegt: "Opdracht succesvol voltooid", dan heb je alles correct gedaan en heeft de gebruiker een nieuw wachtwoord ontvangen.

Stap 3

Voor de derde methode opent u Start en Uitvoeren. Voer op de regel Uitvoeren de opdracht control userpasswords2 in, waarmee het venster Gebruikersaccountbeheer wordt geopend. U kunt elke gebruiker kiezen en hem een wachtwoord naar keuze toewijzen.

Aanbevolen: