BIOS Openen Op Een Compaq Laptop

Inhoudsopgave:

BIOS Openen Op Een Compaq Laptop
BIOS Openen Op Een Compaq Laptop

Video: BIOS Openen Op Een Compaq Laptop

Video: BIOS Openen Op Een Compaq Laptop
Video: How to Boot in Compaq Presario CQ40 | How to Boot in boot menu and bios in compaq cq40 | English 2024, Mei
Anonim

Voor het eerst in BIOS komen op een nieuwe laptop is verre van een gemakkelijke taak, aangezien er voor verschillende modellen moederborden speciale combinaties zijn om dit programma in te voeren.

BIOS openen op een Compaq laptop
BIOS openen op een Compaq laptop

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem af. Zet de computer weer aan, maar wanneer deze net begint op te starten en er een zwart venster met letters en cijfers verschijnt, gebruikt u de pauzetoets of de combinatie Fn + Pauze. Dit werkt niet op alle laptopmodellen, maar het is het proberen waard. Als het downloadvenster is gepauzeerd, let dan op de tekst "Press F1 to enter setup". In plaats van F1 kan er de naam van absoluut elke toets zijn. Dit is de opdracht om het BIOS op uw computer te openen.

Stap 2

Als je deze tekst niet kunt zien, probeer dan verschillende combinaties. Meestal zijn F2, F11, F9, Delete geschikt voor Compaq. Probeer ook andere sleutels, misschien is uw moederbordmodel zeldzamer dan de vorige.

Stap 3

Probeer de informatie die je nodig hebt op internet te vinden. Om dit te doen, zoekt u precies het model van uw moederbord uit door naar de eigenschappen van het menu "Deze computer" te gaan. Selecteer in het geopende venster het tabblad "Hardware" en klik op de knop Apparaatbeheer. Vind je moederbord er tussen, het verschijnt meestal helemaal bovenaan de lijst. Herschrijf de naam om interpunctie in gedachten te houden.

Stap 4

Open een browser, voer de naam van uw moederbordmodel in het zoekvak in en bekijk de resultaten. Als u de gewenste zoekwoorden niet kunt vinden, kunt u zoeken door andere trefwoorden toe te voegen. U kunt ook de specificatie van uw laptopmodel bekijken en aan de hand van de etikettering de nodige informatie krijgen, bijvoorbeeld op de website van de fabrikant.

Stap 5

Als alle voorgaande stappen niet succesvol zijn, kunt u contact opnemen met de technische ondersteuning van HP. Specialisten zouden over de nodige informatie moeten beschikken, aangezien de meeste van hun laptopmodellen eenvoudigweg geen instructies voor hen bevatten in hun configuratie.

Aanbevolen: