Hoe Het BIOS Te Openen Vanaf Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Te Openen Vanaf Een Laptop
Hoe Het BIOS Te Openen Vanaf Een Laptop

Video: Hoe Het BIOS Te Openen Vanaf Een Laptop

Video: How To Open BIOS Settings In Windows 7 2022, December
Anonim

De hardware-instellingen van de laptop worden opgeslagen in het BIOS - basis invoer-/uitvoersysteem - "basisinvoer-/uitvoersysteem". Verschillende fabrikanten hebben verschillende toetscombinaties voor toegang tot het BIOS-gebied. De meest voorkomende zijn de F2, Del, Esc-knoppen of de combinatie Ctrl + Alt + Esc. In feite is het invoeren van het BIOS van een laptop helemaal niet moeilijk.

Hoe het BIOS te openen vanaf een laptop
Hoe het BIOS te openen vanaf een laptop

Het is nodig

notitieboekje

instructies:

Stap 1

Als de laptop aan staat, drukt u op de herstartknop. Indien uitgeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop. Wees voorbereid om onmiddellijk op de functietoets te drukken die de grafische modus van de BIOS-presentatie start. Meestal is op veel laptops de sleutel om het BIOS te openen de DEL-knop, of op sommige is de volledige naam DELETE geschreven.

Stap 2

Onderaan het scherm (meestal aan de linkerkant) wordt aangegeven op welke knop wordt gedrukt om in het BIOS te komen. Als u geen tijd had om de labels te lezen, drukt u op Ctrl + Alt + Del en kijkt u opnieuw. Nadat het startvenster is verschenen (meestal is dit het logo of de afbeelding van de laptopfabrikant), drukt u op de BIOS-invoertoets - bijvoorbeeld F2. Je moet meerdere keren op drukken om het moment niet te missen.

Stap 3

Om het BIOS te verlaten, drukt u op F10 - als u de gemaakte wijzigingen en invoer wilt opslaan, of op Esc - als u de wijzigingen wilt negeren - en invoer. Wees voorzichtig bij het wijzigen van belangrijke parameters met betrekking tot het vermogen en de spanning van de processor en de frequentie van de systeembus. Onjuiste instellingen kunnen uw computer beschadigen.

Stap 4

In moderne laptops kan de grafische weergave van de BIOS-modus compleet anders zijn: zowel de standaard blauwgrijze weergave met grove letters, als slechte controle, of het kan volledig worden aangepast voor een moderne gebruiker met een muis. De interface kan eenvoudig worden gewijzigd of er kan een andere versie van het systeem worden geïnstalleerd.

Stap 5

Het is echter vermeldenswaard dat sommige gebruikers, wanneer ze onafhankelijk met dit systeem werkten, talloze fouten tegenkwamen vanwege onwetendheid over de werkingsprincipes. Als u niet zeker weet of u de BIOS-systeemparameters zelf kunt configureren, neem dan contact op met een gespecialiseerd centrum, waar zij binnen enkele minuten alle noodzakelijke instellingen zullen maken, en zelfs wat overleg zullen plegen over het werken met uw computer.

Populair per onderwerp