Hoe Laptop En Computer Te Synchroniseren

Inhoudsopgave:

Hoe Laptop En Computer Te Synchroniseren
Hoe Laptop En Computer Te Synchroniseren

Video: Hoe Laptop En Computer Te Synchroniseren

Video: Hoe Laptop En Computer Te Synchroniseren
Video: How to Transfer Files Between Laptop and Desktop simply? 2024, April
Anonim

Het is niet moeilijk om een lokaal netwerk te maken en te configureren dat wordt gevormd door twee apparaten. Als het om laptop en computer gaat, kan dit op verschillende manieren.

Hoe laptop en computer te synchroniseren
Hoe laptop en computer te synchroniseren

instructies:

Stap 1

Laten we eerst eens kijken naar de eenvoudigste optie: een bekabelde verbinding maken tussen uw computer en laptop. In dit geval heeft u een netwerkkabel van de juiste lengte nodig.

Stap 2

Verbind de netwerkadapters van de laptop en computer met elkaar. Op beide apparaten verschijnt een nieuw lokaal netwerk. Maar in de regel worden een computer en een laptop gecombineerd voor een specifiek doel. Dit wordt meestal gedaan om snel gegevens uit te wisselen of om een algemene toegang tot internet te creëren. In dit geval moet u het lokale netwerk configureren.

Stap 3

Overweeg een situatie waarin een computer is verbonden met internet en u er toegang toe moet verlenen vanaf een laptop. Open de eigenschappen van je internetverbinding. Selecteer het tabblad "Toegang". Sta computers op het lokale netwerk dat u hebt gemaakt toe om deze verbinding te gebruiken.

Stap 4

Open de instellingen van de netwerkadapter die op de laptop is aangesloten. Geef het een permanent (statisch) IP-adres, dat 192.168.0.1 zal zijn.

Stap 5

Open hetzelfde menu op je laptop. Stel een IP-adres in dat overeenkomt met de eerste drie segmenten van het IP-adres van de computer, bijvoorbeeld 192.168.0.5. Voer nu in het derde en vierde veld van dit menu het IP-adres van de eerste computer in. Ze worden "Default Gateway" en "Preferred DNS Server" genoemd.

Stap 6

Wil je geen kabel gebruiken om een laptop met een computer te synchroniseren, schaf dan een wifi-adapter aan. Sluit deze hardware aan op uw computer en installeer er stuurprogramma's voor.

Stap 7

Open het Netwerkcentrum. Ga naar het menu "Draadloos beheer". Selecteer "Toevoegen". Selecteer in het volgende venster "Creëer een computer-naar-computer netwerk". Stel de netwerknaam, het beveiligingstype en het wachtwoord ervoor in. Schakel in het volgende menu delen voor dit netwerk in.

Stap 8

Activeer het zoeken naar draadloze netwerken op uw laptop. Maak verbinding met de hotspot die u hebt gemaakt. Als er geen internettoegang is, schakel dan de firewall op de computer uit.

Aanbevolen: