Hoe De Tijd Te Synchroniseren Met De Server

Inhoudsopgave:

Hoe De Tijd Te Synchroniseren Met De Server
Hoe De Tijd Te Synchroniseren Met De Server

Video: Hoe De Tijd Te Synchroniseren Met De Server

Video: Hoe De Tijd Te Synchroniseren Met De Server
Video: How to Force Windows 10 Time to Sync with a Time Server 2024, April
Anonim

Naast een enorme hoeveelheid verschillende informatie biedt internet de gebruiker moderne versies van programma's en updates voor het besturingssysteem. Als u toegang heeft tot internet, kunt u uw computer zo configureren dat de tijd in het besturingssysteem automatisch wordt gesynchroniseerd met de server op internet. U heeft altijd de juiste tijd.

Hoe de tijd te synchroniseren met de server
Hoe de tijd te synchroniseren met de server

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

Maak verbinding met internet om de verbinding actief te houden. Vervolgens moet u naar de tijdinstellingen in het besturingssysteem gaan. Klik met de linkermuisknop op de klok - meestal bevindt deze zich in de rechterbenedenhoek. Klik onderaan de kalender die verschijnt op de regel "Datum- en tijdinstellingen wijzigen".

Stap 2

Ga in het venster "Datum en tijd" naar het tabblad "Internettijd". Als uw computer al is gesynchroniseerd, ziet u bovenaan het venster het opschrift "De computer is geconfigureerd om automatisch te synchroniseren met … (servernaam)". Als deze inscriptie ontbreekt, klikt u op de knop "Parameters wijzigen".

Stap 3

Vink het vakje aan naast "Synchroniseren met een internettijdserver" en selecteer een van de voorgestelde adressen in het vervolgkeuzemenu. U kunt op de knop "Nu bijwerken" klikken en uw tijd zal veranderen in de exacte huidige tijd.

Stap 4

Klik op de knop "Ok" en vervolgens op - "Toepassen". Klik vervolgens nogmaals op de knop "OK". Nu heeft uw computer altijd de exacte tijd en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het instellen van de klok op de radio of televisie. Het is ook vermeldenswaard dat de computer automatisch de tijdzone detecteert. Daarom schakelt de tijd altijd automatisch naar zomertijd en weer terug.

Stap 5

Als je geen constante internettoegang hebt, wees dan niet ontmoedigd. Het besturingssysteem maakt verbinding met de tijdserver en werkt de gegevens bij elke keer dat er een internetverbinding beschikbaar is. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het synchroniseren van tijd met internet niet moeilijk is, het belangrijkste is dat er een actieve verbinding met internet is.

Stap 6

Er zijn ook sites op internet die de tijd automatisch synchroniseren met uw computer, maar hiervoor moet u toegang inschakelen om automatisch gegevens uit te wisselen. Ga naar de website voor de exacte tijd https://www.direct-time.ru/. Klik op de knop "Tijd vergelijken". Als de tijd niet overeenkomt met de uwe, klikt u op het tabblad "Synchroniseren". Vervolgens wordt de tijd automatisch op uw computer bijgewerkt.

Aanbevolen: