Hoe U Uw Tablet En Computer Kunt Synchroniseren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Tablet En Computer Kunt Synchroniseren
Hoe U Uw Tablet En Computer Kunt Synchroniseren

Video: Hoe U Uw Tablet En Computer Kunt Synchroniseren

Video: Hoe U Uw Tablet En Computer Kunt Synchroniseren
Video: How to Auto Sync Files from Android to Windows 10 | Guiding Tech 2024, April
Anonim

Door de komst van mobiele apparaten kon de actieve gebruiker overal blijven werken, op stedentrips, in cafés en zelfs op het strand. Maar tegelijkertijd was er een dringende behoefte om gegevens tussen de tablet, computer en laptop te synchroniseren. Cloudtechnologieën dienen hiervoor.

Synchronisatie: tablet cloudcomputer
Synchronisatie: tablet cloudcomputer

Noodzakelijk

  • - desktopcomputer of laptop;
  • - tablet op het Android-platform;
  • - Breedband internet toegang;
  • - account in de cloudservice.

instructies:

Stap 1

Maak voordat je een Android-tablet koopt een account aan op een van de clouddiensten. Zodra Android gepromoot wordt door de Amerikaanse internetgigant Google, is het beter om een account aan te maken op Google om zo vruchtbaar te kunnen werken met de tablet. Om dit te doen, moet u een eenvoudige registratieprocedure doorlopen. Houd er rekening mee dat u met één account alle Google-services kunt gebruiken, en er zijn er veel. Dit zijn mail, YouTube-videohosting, agenda, contacten, webservices, inclusief opslag van bestanden in de cloud, sociaal netwerk G+ en nog veel meer. Zorg ervoor dat je de browser van hetzelfde merk Google Chrom op je computer en/of laptop installeert. Dit levert u veel voordelen op, ook op het gebied van synchronisatie. Log in op uw account met deze browser.

Stap 2

Verken de Android-tablet die u zojuist hebt gekocht. Het kan een van de gadgets zijn van Samsung, IconBit, Prestigio of een ander. Maak verbinding met internet op uw tablet, log in op uw Google-account - u heeft het al aangemaakt, weet u nog? Installeer, als het niet op de tablet staat als onderdeel van het voorgeïnstalleerde softwarepakket, de Chrom-browser die al bekend is van de desktop. Om dit te doen, moet je een enkele tik op het GooglePlay-pictogram maken (Google app store voor Android), daar gratis Chrome vinden en het installeren. De installatie is eenvoudig en duurt niet langer dan een paar minuten. Het gebeurt zonder tussenkomst van de gebruiker, in een volledig automatische modus.

Stap 3

Start Chrom op uw tablet en log in op uw Google-account. Als het je is gelukt om bladwijzers op een computer in dezelfde browser op te slaan, verschijnen ze onmiddellijk in de Chrom-browser die op de tablet is geïnstalleerd. Dit is een teken dat synchronisatie heeft plaatsgevonden. Nu zijn bladwijzers voor tablets beschikbaar op uw computer en vice versa. Wanneer u meerdere apparaten gebruikt, heeft synchronisatie invloed op elk van hen.

Stap 4

Niet alleen bladwijzers van de computer en tabletbrowser worden succesvol gesynchroniseerd, maar ook agenda-items (er zit een speciale applicatie in de tablet), contacten, taken, mail en nog veel meer. Ga hiervoor naar de tabletinstellingen, zoek je account en synchroniseer. Alles is, zoals we kunnen zien, helemaal niet moeilijk.

Stap 5

Als je naast een computer en een tablet ook een smartphone op het Android-platform hebt, wordt het gebruik van de mogelijkheden van een Google-account nog interessanter. Sla je contacten niet op in het telefoongeheugen, en vooral niet op de simkaart, maar in je Google-account. In dit geval zal zelfs een telefoonstoring of diefstal niet leiden tot het verlies van contacten. Het is alleen zo dat in een nieuwe smartphone op Android het voldoende is om in te loggen op uw account en dat contacten er vanzelf in verschijnen. En u kunt ermee werken op een laptop door in te loggen op uw account, in het gedeelte "Contacten". Hier kunt u nieuwe contacten maken, bestaande bewerken - voor elk van hen een afbeelding instellen, aanvullende gegevens opgeven zoals een fysiek adres en e-mailadres, extra telefoonnummers, werkplek, positie en nog veel meer. Dit alles verschijnt automatisch in de contacten van de smartphone.

Stap 6

Van bijzonder belang is het gebruik van Google-clouddiensten. Dit is het automatisch downloaden van foto's die zijn gemaakt met een smartphone- of tabletcamera, toegang tot deze foto's vanaf elke locatie, vanaf elk van uw apparaten, hun verwerking met een foto-editor die beschikbaar is in de service en nog veel meer. U kunt zelfs de meest interessante reeks webapplicaties van Google gebruiken waarmee u Office-documenten kunt maken en bewerken en andere gebruikers toegang kunt geven om ermee te werken.

Aanbevolen: