Hoe Een Laptop Op Een Plasma Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Plasma Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Op Een Plasma Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Plasma Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Plasma Aan Te Sluiten
Video: Xbox 360 Hoe sluit ik de box aan op een notebookcomputer? USB-omzetter 2024, Mei
Anonim

Dankzij de mogelijkheden van moderne computertechnologie kunt u eenvoudig laptops en computers aansluiten op tv's. Doorgaans kunt u met deze methode een hogere beeldkwaliteit bereiken en van uw favoriete film genieten terwijl u deze op een breedbeeld-tv bekijkt in plaats van op een kleine laptop.

Hoe een laptop op een plasma aan te sluiten
Hoe een laptop op een plasma aan te sluiten

Het is nodig

  • DVI-HDMI-kabel
  • HDMI naar HDMI-kabel
  • HDMI-DVI-adapter

instructies:

Stap 1

Als u besluit uw computer of laptop op een plasma-tv aan te sluiten, moet u beslissen over het type toekomstig signaal. Ofwel zal het een analoog signaal zijn, ofwel zal het digitaal zijn. Dit komt omdat een HDMI-kabel die een digitaal signaal doorgeeft relatief duur is in vergelijking met een VGA-kabel die een analoog signaal draagt.

Stap 2

Is de diagonaal van je tv meer dan veertig inch, dan is het aan te raden om een digitaal signaal te gebruiken. Het feit is dat een videobeeld van hoge kwaliteit dat via een analoog kanaal wordt verzonden, ernstig wordt vervormd.

Stap 3

Bekijk de videokabelpoorten op uw laptop en plasma-tv. Ontdek de bijpassende connectoren. Bij het analyseren is het de moeite waard om rekening te houden met het feit dat de DVI- en HDMI-poorten uitwisselbaar zijn, omdat beide dragen een digitaal signaal.

Stap 4

Als de laptop alleen een DVI-poort heeft en de tv HDMI, koop dan een HDMI-kabel van de vereiste lengte en een DVI-HDMI-adapter, of koop een kant-en-klare HDMI-DVI-kabel. Sluit de laptop aan op de plasma-tv met behulp van de gekochte kabel en adapter.

Stap 5

Zet uw laptop aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open Eigenschappen voor beeldscherm en zorg ervoor dat het systeem uw tv detecteert. U hebt nu twee opties om de verzonden afbeelding te configureren.

Stap 6

Als u alleen de tv als hoofdscherm wilt gebruiken, geeft u uw tv op in de schermselectieregel. Stel dit in op Stel dit scherm in als primair.

Stap 7

Als je wilt dat het beeld op de laptop en de tv hetzelfde is, activeer dan het item "Deze schermen dupliceren".

Hoe een laptop op een plasma aan te sluiten
Hoe een laptop op een plasma aan te sluiten

Stap 8

Als u het werkgebied van het laptopscherm wilt vergroten, selecteert u het apparaat dat het belangrijkste is en activeert u het item "Deze schermen uitvouwen". In dit geval kun je gewoon doorwerken met de laptop, terwijl je tegelijkertijd het videobeeld op de tv aanzet.

Aanbevolen: