Een Acer-laptop Aansluiten Op Een Monitor

Inhoudsopgave:

Een Acer-laptop Aansluiten Op Een Monitor
Een Acer-laptop Aansluiten Op Een Monitor

Video: Een Acer-laptop Aansluiten Op Een Monitor

Video: Een Acer-laptop Aansluiten Op Een Monitor
Video: How to Connect a Second Monitor to Your Laptop 2024, Mei
Anonim

Moderne mobiele computers kunnen gemakkelijk als multimediastation worden gebruikt. Door de aanwezigheid van bepaalde poorten kunt u laptops aansluiten op tv's, TFT-projectoren en andere soortgelijke apparatuur.

Een Acer-laptop aansluiten op een monitor
Een Acer-laptop aansluiten op een monitor

Het is nodig

  • - videosignaaltransmissiekabel;
  • - HDMI-DVI-adapter.

instructies:

Stap 1

Als u uw Acer-laptop op uw computermonitor wilt aansluiten, begin dan met het identificeren van de juiste poorten. Moderne mobiele computers hebben VGA (D-Sub) en HDMI video-uitgangen. Minder gebruikelijk is de DVI-poort.

Stap 2

Monitoren hebben meestal VGA- en DVI-koppelingen. Nieuwere Full HD-schermen kunnen soms een HDMI-poort hebben. Koop indien nodig een kabel van het juiste formaat en een adapter. Door de aanwezigheid van bepaalde adapters kunt u de HDMI-Out- en DVI-In-poorten aansluiten. Dit is erg belangrijk in situaties waarin je je laptop moet aansluiten op een monitor of tv.

Stap 3

Zet de mobiele computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Sluit de monitor aan op netstroom. Verbind nu deze twee apparaten met elkaar met behulp van de geselecteerde kabel en adapter.

Stap 4

Wacht tot het beeld op het externe beeldscherm verschijnt. Als u het besturingssysteem Windows Seven of Vista op een mobiele computer gebruikt, opent u het menu Start en gaat u naar Configuratiescherm.

Stap 5

Selecteer het submenu "Personalisatie" en ga naar "Verbinden met een extern beeldscherm". Selecteer de modus voor synchrone werking van de twee schermen die voor u acceptabel is. Als u alleen het beeldscherm wilt gebruiken, selecteert u de grafische afbeelding in het werkvenster en activeert u het item "Maak deze weergave de belangrijkste".

Stap 6

Selecteer in het volgende veld de optie "Scherm dupliceren" en sluit gewoon het laptopdeksel. Zorg ervoor dat u de computer niet hebt geconfigureerd om automatisch uit te schakelen wanneer u het deksel sluit.

Stap 7

Als u beide schermen wilt gebruiken, selecteert u Dit scherm uitbreiden. In dit geval is het beter om het beeldscherm van de laptop als hoofdscherm te gebruiken. Dit voorkomt beeldvervorming die het gevolg kan zijn van incompatibiliteit met de schermresolutie.

Aanbevolen: