Een Monitor Aansluiten Op Een Processor

Inhoudsopgave:

Een Monitor Aansluiten Op Een Processor
Een Monitor Aansluiten Op Een Processor

Video: Een Monitor Aansluiten Op Een Processor

Video: Een Monitor Aansluiten Op Een Processor
Video: How To Connect Two Monitors To One PC : Tutorial 2024, Mei
Anonim

Een bepaald deel van de gebruikers geeft er de voorkeur aan om meerdere monitoren te gebruiken om comfortabeler op de computer te kunnen werken. Om de monitor goed op de systeemeenheid aan te sluiten, moet u rekening houden met verschillende nuances.

Een monitor aansluiten op een processor
Een monitor aansluiten op een processor

Noodzakelijk

videosignaaltransmissiekabel

instructies:

Stap 1

Het aansluiten van de eerste monitor is eenvoudig. Dit apparaat moet worden geleverd met een VGA-VGA- of DVI-DVI-videosignaalkabel. In het tweede geval kan ook een VGA-DVI-adapter worden meegeleverd. Selecteer de juiste connector op de videoadapter van uw computer en sluit deze kabel hierop aan.

Stap 2

Sluit het andere uiteinde aan op dezelfde poort op de monitor. Zet nu de computer aan en controleer of de monitor goed werkt. Onderzoek de poorten die aanwezig zijn op de tweede monitor.

Stap 3

Videoadapters van systeemeenheden hebben in de regel VGA- en DVI-video-uitgangen, maar soms is er ook een HDMI-kanaal. Als beide monitoren alleen een VGA-ingang hebben, koop dan een HDMI-DVI-adapter en een DVI-VGA-kabel (adapter).

Stap 4

Gebruik een geschikte set draden en adapters om de tweede monitor op de videokaartconnector aan te sluiten. Zet uw computer weer aan. Nadat het besturingssysteem is geladen, wordt een identiek beeld naar beide monitoren verzonden.

Stap 5

Open het Configuratiescherm-menu. Ga naar het menu "Vormgeving en personalisatie". Open het item "Beeldscherm" en ga naar het menu "Beeldscherminstellingen aanpassen".

Stap 6

Bovenaan het menu dat wordt geopend, worden twee afbeeldingen weergegeven, die monitoren symboliseren. Als er maar één afbeelding is, klikt u op de knop Zoeken en wacht u tot de tweede monitor wordt gedetecteerd.

Stap 7

Selecteer nu de optie Dubbele schermen. Het wordt aanbevolen om het te gebruiken als een van de monitoren een hogere resolutie ondersteunt of een grotere diagonaal heeft dan de andere.

Stap 8

Als u beide apparaten onafhankelijk van elkaar moet gebruiken, activeer dan het item "Scherm uitvouwen". Zorg ervoor dat u de geselecteerde primaire monitor opgeeft waarop het bureaublad en alle snelkoppelingen worden weergegeven.

Aanbevolen: