Windows Updaten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Windows Updaten Op Een Computer
Windows Updaten Op Een Computer

Video: Windows Updaten Op Een Computer

Video: Windows Updaten Op Een Computer
Video: Windows could not start the Windows Update service on Local Computer 2024, Mei
Anonim

Ondanks de opkomst van steeds meer versies van antivirusprogramma's, nemen de beveiligingsrisico's bij het werken op internet niet af. Een manier om de beveiliging te verbeteren, is door het Windows-besturingssysteem periodiek bij te werken.

Windows updaten op een computer
Windows updaten op een computer

instructies:

Stap 1

Het Windows-besturingssysteem is uit veiligheidsoogpunt niet betrouwbaar genoeg; er worden bijna wekelijks nieuwe kwetsbaarheden in ontdekt. Zodra informatie over een kwetsbaarheid bekend wordt bij de hackinggemeenschap, begint het aantal computers dat is geïnfecteerd met virussen of gecompromitteerde computers zeer snel te groeien - totdat Microsoft-medewerkers een update uitbrengen die de ontdekte kwetsbaarheid sluit. Daarom is het belangrijk om het besturingssysteem zo te configureren dat het automatisch wordt bijgewerkt - in dit geval zal het verwijderen van kwetsbaarheden het snelst plaatsvinden.

Stap 2

Om automatische updates in OS Windows XP in te schakelen, opent u: "Start - Configuratiescherm - Automatische updates". Selecteer in het geopende venster de optie "Automatisch".

Stap 3

Als u het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, opent u: "Start - Configuratiescherm - Windows Update". Selecteer "Parameterinstellingen" in het menu aan de linkerkant en stel de gewenste opties in.

Stap 4

Onthoud dat automatische updates gegarandeerd alleen zonder problemen werken op een gelicentieerde versie van Windows. In het geval dat u een illegale versie gebruikt, kan een poging om het systeem bij te werken ertoe leiden dat de update wordt geblokkeerd en verschijnt er een bericht op het bureaublad dat u een niet-gelicentieerde versie van het besturingssysteem heeft.

Stap 5

Als u een illegale versie van Windows 7 moet gebruiken, moet u het systeem handmatig bijwerken. Bekijk de lijst met updates die zijn voorbereid voor installatie - als deze de update KB971033-update bevat, annuleert u de installatie van dit bestand. Hij is het die de licentiesleutel van het besturingssysteem controleert. Installeer alle andere updatebestanden en vervang zo snel mogelijk uw OS door een gelicentieerde versie, dit bespaart u een hoop problemen en gedoe.

Stap 6

U kunt Windows bijwerken met afzonderlijk gedownloade servicepacks, die u op internet kunt vinden. Dergelijke pakketten kunnen automatisch of handmatig worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u geen updatepakketten van niet-geverifieerde sites downloadt - dergelijke pakketten bevatten vaak Trojaanse paarden.

Stap 7

Als u een oude versie van het besturingssysteem hebt, bijvoorbeeld Windows XP SP2, werkt u deze bij door het besturingssysteem Windows XP SP3 over de oude te installeren. Het proces van een dergelijke update is heel eenvoudig: zet de computer aan, wacht tot het besturingssysteem is geladen. Plaats de installatieschijf in het station, selecteer Windows Setup in het menu. Selecteer in het venster dat verschijnt de optie "Update (aanbevolen)". Tijdens het installatieproces moet u de installatiesleutel invoeren. Als u in de updatemodus installeert, blijven al uw programma's en systeeminstellingen behouden.

Aanbevolen: