Een Laptopventilator Schoonmaken Laptop

Inhoudsopgave:

Een Laptopventilator Schoonmaken Laptop
Een Laptopventilator Schoonmaken Laptop

Video: Een Laptopventilator Schoonmaken Laptop

Video: Een Laptopventilator Schoonmaken Laptop
Video: Why You Should Clean Your Laptop Cooling Fan 2024, Mei
Anonim

Het schoonmaken van de ventilator in een laptop is misschien wel een van de moeilijkste onderhoudsprocedures. Ondertussen wordt aanbevolen om het minstens één keer per jaar te doen. Dus op de een of andere manier wordt elke eigenaar van een laptop geconfronteerd met de noodzaak om een ventilator in een laptop schoon te maken.

Een laptopventilator schoonmaken laptop
Een laptopventilator schoonmaken laptop

instructies:

Stap 1

Oververhitting van de laptop, afsluiten, warme lucht die uit het ventilatiegat komt - afgezien van zeldzame fysieke storingen en softwareproblemen veroorzaakt door het installeren van bijvoorbeeld ongeschikte stuurprogramma's, zijn dit allemaal tekenen van verstopping en vervuiling van de ventilator in de laptop. Raadpleeg de juiste demontageprocedure in de reparatiehandleiding voordat u de notebook demonteert. U kunt het downloaden van de website van de fabrikant.

Stap 2

De locatie van de ventilator in een laptop is afhankelijk van het ontwerp. Soms zijn ze speciaal onder een speciale hoes aan de onderkant van de computer geplaatst. In dit geval wordt de toegang ertoe vergemakkelijkt. Om de ventilator in een laptop schoon te maken, moet u echter veel vaker bijna de hele computer met uw eigen handen demonteren. Neem daarom contact op met een gespecialiseerde dienst met dit probleem als u niet zeker bent van uw capaciteiten.

Stap 3

Als je je zelfverzekerd voelt, pak dan een kleine horlogeschroevendraaier en begin met demonteren. In gevallen waar het reinigen van stof een moeizame en tijdrovende procedure wordt. Om toegang te krijgen tot de ventilator, moet u in de volgende volgorde te werk gaan:

1. Verwijder de batterij

2. Verwijder de achterklep

3. Verwijder de harde schijf

4. Verwijder het optische schijfstation

5. Koppel het toetsenbord los en trek het eruit

6. Koppel de beeldschermdraden los en verwijder het beeldscherm zelf

7. Verwijder de voorklep.

Stap 4

Dan reinig je de ventilator eenvoudig in je laptop. Vergeet echter niet om naast de koeler zelf ook het luchtuitlaatrooster schoon te maken, het opgehoopte stof waarop de computer oververhit raakt. Het monteren van de laptop dient in omgekeerde volgorde te gebeuren.

Aanbevolen: