Zelf Je Laptop Schoonmaken

Inhoudsopgave:

Zelf Je Laptop Schoonmaken
Zelf Je Laptop Schoonmaken

Video: Zelf Je Laptop Schoonmaken

Video: Zelf Je Laptop Schoonmaken
Video: Laptop schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw laptop kan schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Als uw laptop erg heet en lawaaierig is, moet deze ongetwijfeld worden schoongemaakt. Stof verstopt zich in de radiatoren, de processor koelt niet af, de laptop begint langzamer te worden. Deze symptomen zijn gemakkelijk te verwijderen met de eenvoudigste reiniging die u zelf kunt doen.

Zelf je laptop schoonmaken
Zelf je laptop schoonmaken

Noodzakelijk

  • - borstel
  • - schroevendraaier
  • - haardroger
  • - instructie
  • - stofzuiger

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste om te weten is dat het zelf schoonmaken van je laptop heel eenvoudig is. Je hoeft alleen maar te onthouden wat je losschroeft en wees voorzichtig. Zoek eerst de handleiding van de laptop, dit kan een papieren versie zijn of een gedetailleerde beschrijving op internet. Aan de hand van de instructies kunt u leren hoe u uw laptop op de juiste manier uit elkaar haalt. Demonteer het volgens de instructies, plaats alle kleine bouten in een kleine doos of pallet om ze niet per ongeluk te verliezen.

Stap 2

Nadat je de laptop hebt gedemonteerd, bekijk je de binnenkant goed. Raak het moederbord in geen geval aan. Stof wordt er met een stofzuiger of een luchtbus van afgeblazen. Gebruik geen lappen, tandenborstels of wattenstaafjes. Ze laten stukjes achter die kortsluiting kunnen veroorzaken en een tandenborstel kan de sporen beschadigen.

Stap 3

De belangrijkste plekken om stof te vinden zijn ventilatoren en radiatoren. Bij de laatste worden vooral de ribben aangetast, waarin stof in hele brokken verstopt zit. Ze moeten worden verwijderd met een föhn, een borstel en een naald. Bedek het koellichaam na het reinigen met een antistofmiddel, maar het mag nooit op het moederbord komen.

Stap 4

De ventilatoren zijn meestal losgekoppeld om een betere reiniging mogelijk te maken. Het is noodzakelijk om de messen en de dichtstbijzijnde ruimte schoon te maken. De ventilatorassen zijn gesmeerd met machineolie of siliconenvet, dit verlengt de levensduur. Maak ook de ventilatieramen schoon, daarin hoopt zich vaak stof op.

Stap 5

Monteer daarna de laptop volgens de instructies. Duw nooit te hard bij het plaatsen van onderdelen om beschadiging van kwetsbare onderdelen te voorkomen. Nadat u de laptop in elkaar heeft gezet, sluit u deze aan en test u de werking. Het gebruikelijke geluid zou moeten verdwijnen en de werking van het apparaat zou moeten versnellen.

Stap 6

Als je bang bent om de laptop uit elkaar te halen, neem dan een stofzuiger, zet hem op blazen, zet het dunste mondstuk op en blaas de laptop van elke kant. Ga bijzonder voorzichtig om met ventilatieramen en toetsenborden. De hele procedure duurt een paar minuten, het zal de toestand van de laptop verbeteren, maar het is beter om een volledige reiniging uit te voeren.

Aanbevolen: