Een Laptopventilator Controleren Check

Inhoudsopgave:

Een Laptopventilator Controleren Check
Een Laptopventilator Controleren Check

Video: Een Laptopventilator Controleren Check

Video: How to Check if Laptop Fan is Working Properly in Windows | WAK 2022, December
Anonim

Als u vermoedens heeft met betrekking tot oververhitting van een apparaat in de laptop, moet u de werking van de ventilator controleren. Om dit te doen, moet u extra hulpprogramma's gebruiken.

Een laptopventilator controleren check
Een laptopventilator controleren check

Het is nodig

Snelheidsfan

instructies:

Stap 1

Download het SpeedFan-programma. Installeer het en voer speedfan.exe uit. Wijzig eerst de programmataal. Klik op de knop Configureren. Selecteer in het geopende venster het tabblad Opties. Stel nu in het item Taal de parameter Russisch in. Klik OK.

Stap 2

Open nu opnieuw het hoofdmenu van het programma. Het centrale deel van het venster toont de status van de ventilatoren en de temperatuur van de apparaten waarop ze zijn aangesloten. Als de temperatuur van de apparatuur de toegestane norm heeft overschreden, staat het pictogram "vuur" naast de naam.

Stap 3

Zoek de gewenste ventilator in het onderste deel van het venster en verhoog de rotatiesnelheid van de bladen door meerdere keren op de "Omhoog"-knop te drukken. Zorg ervoor dat de temperatuur van de gewenste apparatuur is gedaald tot normaal.

Stap 4

Als dit niet gebeurt, reinig dan de koeler mechanisch. Zet de laptop uit en demonteer hem. Draai hiervoor een paar schroeven los en maak de onderkant van de laptop los. Wees uiterst voorzichtig, want in de meeste gevallen zitten er meerdere kabels van het moederbord aan vast. Onthoud de connectoren waaraan deze kabels zijn bevestigd.

Stap 5

Draai de schroeven los waarmee de gewenste ventilator aan het apparaat is bevestigd. Koppel de stroom naar de ventilator los door de juiste kabel los te koppelen. Week nu een wattenschijfje in een milde alcoholoplossing en veeg daarmee de ventilatorbladen af. Als de koeler te klein is, gebruik dan een wattenstaafje. Verwijder al het stof van de messen.

Stap 6

Plaats de koeler in de sleuf en schroef deze vast. Monteer de laptop door de lintkabels stevig vast te maken en alle schroeven vast te draaien. Zet uw mobiele computer aan. Nadat het besturingssysteem is geladen, start u het SpeedFan-programma. Zorg ervoor dat de koeler goed werkt en dat de temperatuur van de apparatuur de toegestane limieten niet overschrijdt.

Populair per onderwerp