Hoe De Microfoon Op Een Laptop Te Dempen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoon Op Een Laptop Te Dempen?
Hoe De Microfoon Op Een Laptop Te Dempen?

Video: Hoe De Microfoon Op Een Laptop Te Dempen?

Video: Hoe De Microfoon Op Een Laptop Te Dempen?
Video: How to Setup Microphone on Windows 10 u0026 Test Mic! (Easy Method) 2024, Mei
Anonim

Laptopcomputers zijn lange tijd technische apparaten geworden, met behulp waarvan men kan communiceren terwijl men zich in verschillende delen van de wereld bevindt. Voorheen was dit alleen mogelijk door brieven per e-mail te sturen. Dankzij de ingebouwde microfoon is het nu mogelijk om met een laptop te communiceren via spraak. Er zijn echter momenten waarop de ingebouwde microfoon moet worden uitgeschakeld.

Hoe de microfoon op een laptop te dempen
Hoe de microfoon op een laptop te dempen

Het is nodig

  • - een handleiding voor je laptop;
  • - instructies voor het spraakcommunicatieprogramma;
  • - Schroevendraaier set.

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de handleiding van uw laptop. Alle laptopmodellen zijn individueel. Sommige hebben een aparte toets die verantwoordelijk is voor het in- en uitschakelen van de ingebouwde microfoon, terwijl andere dat niet hebben. Een moderne laptop heeft in de regel naast de ingebouwde microfoon een speciale line-out waardoor je een externe microfoon kunt aansluiten.

Stap 2

De meeste moderne modellen hebben een hardwareschakelaar. Dankzij dit apparaat hoef je zelf niets aan de instellingen te wijzigen. Het systeem schakelt de ingebouwde microfoon automatisch uit zodra je de externe via de line-out van je laptop aansluit.

Stap 3

Klik op het menu "Start" en selecteer het tabblad "Configuratiescherm". Klik vervolgens op het item "Geluid". Selecteer het tabblad "Opnemen" bovenaan. U ziet nu een lijst met werkende microfoons. Meestal zijn er twee - "Microphone" (dit is een apparaat ingebouwd in uw apparaat) en "Line-in" (die externe microfoon die u zelf op de laptop hebt aangesloten).

Stap 4

Dubbelklik met de linkermuisknop om het ingebouwde microfoonmenu te openen. Helemaal onderaan staat een item "Apparaattoepassing". Selecteer in het vervolgkeuzemenu de regel "Dit apparaat niet gebruiken (uit.)

Stap 5

Klik vervolgens op de knoppen "Toepassen" en "OK". Uw ingebouwde microfoon is nu uitgeschakeld. Deze volgorde is relevant voor laptops met Windows 7; deze kan enigszins afwijken op andere besturingssystemen.

Stap 6

U kunt de ingebouwde microfoon ook tijdelijk rechtstreeks vanuit de interface van bijna alle spraakcommunicatieprogramma's in- en uitschakelen. Om dit te doen, moet u de instructies voor dit programma lezen. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar op een specifieke knop in het programmavenster te klikken.

Stap 7

Schakel de ingebouwde microfoon mechanisch uit als u zich wilt beschermen tegen onbedoelde activering of ongeautoriseerde toegang tot uw apparaat. Koppel hiervoor de microfoon los van de interne connector.

Stap 8

Zoek het geluidsgat. Als het zich op een laptopmonitor bevindt, hoeft u alleen de rand te verwijderen om het uit te schakelen. Koppel alle stekkers los. Zoek de bouten eronder.

Stap 9

Schroef ze voorzichtig los. Open vervolgens de vergrendelingen met een plastic schroevendraaier of creditcard. Zoek de microfoon zelf en verwijder deze voorzichtig uit de groef door de schoen los te koppelen.

Stap 10

Als de microfoon zich aan de onderkant van de laptop bevindt, demonteer dan de behuizing gedeeltelijk en koppel de microfoon op dezelfde manier los.

Stap 11

De microfoon kan volledig worden uitgetrokken of in de behuizing worden gelaten door simpelweg de schoen los te koppelen.

Aanbevolen: