Hoe Twee Microfoons Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Microfoons Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Twee Microfoons Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Microfoons Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Twee Microfoons Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: Microfoon op PC computer, Macbook of Laptop aansluiten 2024, Maart
Anonim

In een typische pc zijn er in de regel connectoren voor luidsprekers, evenals lijn- en microfooningangen. Soms is het nodig om twee microfoons tegelijkertijd op de computer aan te sluiten (bijvoorbeeld bij het zingen van karaoke of het gezamenlijk opnemen van zang of instrumenten op verschillende audiotracks). Er zijn verschillende manieren om twee microfoons op uw computer aan te sluiten.

Dynamische microfoon SM 58
Dynamische microfoon SM 58

Het is nodig

Computer, microfoons, audiokabels, adapters

instructies:

Stap 1

De beste oplossing is om een professionele audio-interface op instapniveau te kopen. Dergelijke inrichtingen zijn goedkoop en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er zijn opties voor aansluiting op USB-, Firewire-, PCI- en PCI-E-poorten. De keuze hangt af van zowel uw doelen als de configuratie van uw computer.

Stap 2

De beste optie zou zijn om een externe interface te kopen met ingebouwde microfoonvoorversterkers. In de regel worden dergelijke apparaten geleverd met een set stuurprogramma's die het gelijktijdig opnemen en afspelen van een signaal van verschillende ingangen mogelijk maken, evenals het verwerken van verschillende audio-effecten. Als je zo'n audio-interface hebt gekocht, heb je alleen microfoons en kabels nodig met XLR-connectoren (met drie pinnen).

Stap 3

U kunt externe microfoonvoorversterkers gebruiken, die via een stereo line-in op een gewone computergeluidskaart worden aangesloten. Het signaal van een van de microfoons gaat naar het linkerkanaal en het andere naar rechts. Hiervoor heb je een adapter nodig van een mini-jack (TRS 3,5 mm) naar twee RCA-connectoren (ook wel "tulp" genoemd).

Stap 4

Alle andere opties zijn ontworpen voor een redelijk laag budget, de kwaliteit zal ook laag zijn, maar ze zijn ook geschikt voor noodgevallen.

Stap 5

Vaak hadden Chinese dvd-spelers met karaokefunctie twee microfoonaansluitingen. Als je er een hebt, kun je de line-out met een stereokabel aansluiten op de line-in van de computer door een adapter aan te sluiten, zoals in de vorige versie, en de microfoons aansluiten op de overeenkomstige connectoren van de speler met XLR-TRS snoeren (jack 6, 35 mm). De voorversterkingskwaliteit van goedkope Chinese apparatuur is niet erg hoog en microfoons uit dit land zijn zeer gevoelig voor interferentie en feedback (hoogfrequent gefluit van het luidsprekersignaal dat de microfoon binnenkomt), maar deze optie is ook geschikt bij het werken met een koptelefoon.

Stap 6

U kunt ook een klein circuit solderen met een gemeenschappelijke afschermende (negatieve) draad en afzonderlijke positieve draden. Hiervoor heb je alleen een stereokabel, een stereoplug-jack, twee monoconnectoren en natuurlijk een soldeerbout en isolatietape nodig. Houd er echter rekening mee dat het signaalniveau bij deze verbindingsmethode extreem laag zal zijn en het ruisniveau hoog.

Aanbevolen: