Hoe Twee Monitoren Op één Computer Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Monitoren Op één Computer Aan Te Sluiten?
Hoe Twee Monitoren Op één Computer Aan Te Sluiten?
Anonim

Het is heel goed mogelijk om twee of meer monitoren op een computer aan te sluiten. Hierdoor kunt u het werkgebied van de computer uitbreiden of de afbeelding spiegelen.

Hoe twee monitoren op één computer aan te sluiten?
Hoe twee monitoren op één computer aan te sluiten?

Tegenwoordig streven personal computergebruikers er steeds meer naar om van hun eigen pc een soort "ijzeren monster" te maken. Computers worden aangevuld met nieuwe componenten, verschillende randapparatuur geïnstalleerd, extra input-output-apparatuur, enz. Misschien hebben veel gebruikers gehoord dat er twee of meer monitoren op één computer kunnen worden aangesloten, maar niet iedereen durfde dit met een eigen pc te doen.

Wat heb je nodig om aan te sluiten?

Om meerdere monitoren op één computer aan te sluiten, moet u (indien niet) een videokaart aanschaffen met twee of meer uitgangen. Uiteraard heb je meerdere monitoren nodig die op deze uitgangen worden aangesloten. Opgemerkt moet worden dat het zeer ongewenst is om twee videokaarten op één computer te installeren. Er kunnen verschillende soorten problemen zijn met betrekking tot de compatibiliteit van componenten, en het is nogal moeilijk om ze zo te selecteren dat alles perfect werkt.

Monitoren aansluiten

Nadat de monitoren zijn aangesloten op de uitgangen van de videokaart, kun je de computer aanzetten. Daarna kan de gebruiker een klein probleem hebben met betrekking tot het feit dat de tweede monitor niet wordt gedetecteerd. Om de dreigende "bedreiging" te elimineren, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan. Hier moet u het item "Scherm" selecteren en naar "Schermresolutie" gaan en vervolgens op de knop "Zoeken" klikken. Nadat de tweede monitor is aangesloten en gesynchroniseerd met de computer, kunt u beginnen met het kiezen van de weergavemodus.

Voor het grootste deel begint de tweede monitor na het aansluiten te werken in een "spiegel" -modus. In deze modus zal de tweede monitor exact hetzelfde weergeven als de eerste. Als deze modus bij je past, kun je natuurlijk alles ongewijzigd laten. De gebruiker kan zijn werkgebied ook uitbreiden met een tweede monitor. Dankzij deze modus kunnen meerdere gebruikers de computer tegelijkertijd gebruiken. Daarnaast kan een tweede monitor worden gebruikt om de kijkhoek te vergroten. Hierdoor heb je een uitgebreid bureaublad, een grotere kijkhoek bij het werken met sommige programma's, games, enz. U kunt schakelen tussen modi met behulp van de Win + P-sneltoets.

Aanbevolen: