Wat Te Doen Als Programma's Niet Openen Via Start

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Programma's Niet Openen Via Start
Wat Te Doen Als Programma's Niet Openen Via Start

Video: Wat Te Doen Als Programma's Niet Openen Via Start

Video: Wat Te Doen Als Programma's Niet Openen Via Start
Video: How To Set Auto Start Programs In Windows 10 2024, Mei
Anonim

Soms gebeurt het dat programma's in het menu Start niet meer worden gestart. Gebruikers denken ten onrechte dat ze nu de computer moeten laten repareren, hoewel het probleem niet zo ernstig is - en je kunt het zelf oplossen.

Wat te doen als programma's niet openen via Start
Wat te doen als programma's niet openen via Start

Waarom kunnen programma's niet openen via Start?

Een vrij veel voorkomend probleem op computers en laptops, wanneer, na enige actie van de gebruiker, de snelkoppelingen in het startmenu en op het bureaublad niet meer werken. En wanneer ik een programma probeer te openen, wordt er een foutmelding weergegeven. Het komt ook voor dat ongeacht welk programma wordt gestart, hetzelfde programma altijd is ingeschakeld (bijvoorbeeld kladblok). Een ander symptoom kan zijn dat alle snelkoppelingen er hetzelfde uitzien als een bepaald programma, bijvoorbeeld een browser.

De redenen voor al het bovenstaande kunnen verschillend zijn. Vaak gebeurt dit door de schuld van de gebruiker zelf, die per ongeluk zou kunnen aangeven dat snelkoppelingen alleen via bepaalde programma's moeten worden geopend. Eén fout - en de programma's starten niet. Verstoringen van het menu Start verschijnen vaak als gevolg van een virusaanval.

Opstartprogramma's in het menu Start repareren Start

Omdat de oorzaak van een dergelijk probleem moeilijk te achterhalen is, moeten alle mogelijke opties worden geprobeerd. Eerst moet u uw computer opnieuw opstarten - soms helpt dat. In het geval dat het startmenu niet opent, kunt u de computer opnieuw opstarten met behulp van de sneltoetsen Ctrl + Alt + Delete.

Na het opnieuw opstarten kunt u ook proberen de computer in de veilige modus aan te zetten. In deze modus start het systeem op met een beperkte set bestanden en stuurprogramma's en worden alle programma's die bij het starten van Windows worden geladen, niet gestart. Veilige modus kan u helpen bij het identificeren en oplossen van problemen. Als het systeem bijvoorbeeld normaal werkt in de veilige modus (snelkoppelingen in het menu Start openen), dan kunt u de standaardinstellingen en alle basisstuurprogramma's meteen uitsluiten.

Een andere optie is om recent geïnstalleerde programma's te verwijderen via de veilige opstartmodus. Dit zal helpen als ze de juiste werking van het systeem hebben geblokkeerd.

Als opnieuw opstarten en starten in Veilige modus niet helpt, is de kans groot dat er een virus op uw computer zit, of zelfs meerdere virussen. Om deze kwaadaardige programma's te verwijderen, moet u een antivirusprogramma gebruiken. Het is beter als u de antivirus op een flashstation schrijft en een virusscan uitvoert door het BIOS voordat u de computer aanzet. Om dit te doen, volstaat het om de prioriteit in de BIOS-instellingen te wijzigen voor opstarten vanaf een flashstation of vanaf een schijf als u de antivirus naar een schijf hebt gedownload. We hebben de prioriteit bepaald - en zijn begonnen met de controle. De antivirus zal alle virussen vinden, ze verwijderen - en het systeem zal weer werken zoals voorheen.

De laatste optie is om het systeem te herstellen naar de laatste werkende staat. In dit geval zal het systeem terugdraaien naar het moment waarop alles werkte. Hierdoor kunnen enkele nieuwe programma's en bestanden worden verwijderd (of niet), maar het besturingssysteem wordt hersteld.

Aanbevolen: