Wat Te Doen Als Windows Niet Start?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Windows Niet Start?
Wat Te Doen Als Windows Niet Start?

Video: Wat Te Doen Als Windows Niet Start?

Video: Windows 10 start niet op Fix Tutorial 2022, November
Anonim

Het Windows-besturingssysteem kan zich soms onstabiel gedragen, het loopt bijvoorbeeld vast bij het opstarten of start helemaal niet op na het aanzetten van de computer. Dit kan verschillende redenen hebben.

Wat te doen als Windows niet start?
Wat te doen als Windows niet start?

instructies:

Stap 1

Bepaal de aard van het probleem. Windows zou enkele seconden na het inschakelen van de computer moeten beginnen met laden. Als dit niet het geval is, kijk dan op het scherm. Soms ligt het probleem misschien niet bij het systeem, maar bij het BIOS (firmware geïnstalleerd op het moederbord) dat niet correct is geconfigureerd. Als het scherm na het inschakelen donker blijft en er niets gebeurt, is dit hoogstwaarschijnlijk het probleem.

Stap 2

Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw moederbord. Zoek uit welke toets verantwoordelijk is voor het invoeren van BIOS-instellingen en druk deze onmiddellijk in nadat u de computer hebt aangezet. Selecteer in het menu dat verschijnt het item Load Optimized Defaults, druk op F10 en de toets Y. Hiermee worden de oorspronkelijke instellingen hersteld, die mogelijk willekeurig zijn gewijzigd.

Stap 3

Kijk of het systeem begint op te starten (er zou een opstartbalk moeten verschijnen). Als dit niet gebeurt, start u uw computer opnieuw op en drukt u meerdere keren achter elkaar op de F8-toets. Het opstartmenu van het systeem verschijnt. Probeer het uit te voeren door de optie "Veilige modus" te kiezen. Als het systeem opstart, selecteer dan "Systeemherstelcentrum" in het hoofdmenu en draai Windows terug naar een van de herstelpunten. Start uw computer normaal opnieuw op.

Stap 4

Gebruik de Windows-opstartschijf van waaruit het systeem op de computer is geïnstalleerd. Plaats het in de schijf. Selecteer in BIOS Opstarten vanaf cd of dvd. Start uw computer opnieuw op en volg de instructies die op het scherm verschijnen. Uiteindelijk wordt u naar het systeemherstelmenu geleid. Als het terugdraaien niet helpt, is de enige oplossing om Windows opnieuw te installeren vanaf de opstartschijf. Onthoud dat als u het haalt met de parameter "Update", de gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen, niet worden beïnvloed.

Populair per onderwerp