Wat Te Doen Als Oude Programma's Niet Werken In Windows 7

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Oude Programma's Niet Werken In Windows 7
Wat Te Doen Als Oude Programma's Niet Werken In Windows 7

Video: Wat Te Doen Als Oude Programma's Niet Werken In Windows 7

Video: Wat Te Doen Als Oude Programma's Niet Werken In Windows 7
Video: Продлеваем жизнь Windows 7! Включаем продление поддержки еще на 3 года! 2024, Mei
Anonim

Wanneer de volgende generatie verandering van het Windows-besturingssysteem plaatsvindt, worden veel gebruikers geconfronteerd met het feit dat bekende programma's weigeren te draaien in de nieuwe omgeving. Dit was het geval bij de overgang van XP naar Windows 7. Er zijn echter manieren om oude programma's op een nieuw besturingssysteem te draaien.

Wat te doen als oude programma's niet werken in Windows 7
Wat te doen als oude programma's niet werken in Windows 7

Wie heeft oude programma's nodig op Windows 7

De eenvoudigste manier om de benodigde programma's in een nieuwe versie van het besturingssysteem te starten, is door de versie van het programma bij te werken naar de huidige staat. Softwareontwikkelaars reageren meestal snel op de volgende generatie Windows en brengen nieuwe versies van producten uit.

Deze methode werkt echter niet altijd. Sommige programma's worden niet meer ondersteund door de makers, nieuwe versies worden simpelweg niet uitgebracht. Dit gebeurt vaak met de producten van kleine bedrijven en enkele programmeurs. Vaak worden de rechten op softwareproducten gekocht door grote bedrijven, waarna ze van de markt verdwijnen.

Soms worden programma's na de volgende update slechter en verliezen ze nuttige functionaliteit. Dit kan gebruikers dwingen om verouderde softwareversies te gebruiken en compatibiliteitsproblemen met bijgewerkte hardware en nieuwe OS-versies op te lossen.

Compatibiliteitsmodus

De eenvoudigste manier om oude programma's op Windows 7 te laten werken, is door de compatibiliteitsmodus te gebruiken. Om het te gebruiken, zijn slechts een paar muisklikken voldoende.

Selecteer de programmasnelkoppeling op het bureaublad of het exe-bestand in de programmamap. Beweeg de cursor erover en druk op de rechtermuisknop. Klik in het contextmenu dat verschijnt op Eigenschappen en ga naar het tabblad Compatibiliteit. Vink het vakje aan naast "Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor". Er wordt een vervolgkeuzemenu actief, waarin u de OS-versie kunt selecteren waarmee het gewenste programma kan werken.

Helaas werkt deze methode niet altijd. Als het kiezen van compatibiliteit met eerdere versies van Windows niet heeft geholpen, kunt u proberen verschillende instellingen op het tabblad Compatibiliteit te gebruiken. Voer bijvoorbeeld een toepassing uit in de venstermodus, forceer een lage resolutie of beperk het kleurengamma. Dit kan sommige zeer oude programma's helpen op gang te komen.

Compatibiliteitsmodus kan ook in de automatische modus werken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van het programma en selecteer "Compatibiliteitsproblemen oplossen" in het menu. Er verschijnt een venster waarin u het item "Programmadiagnose" moet selecteren. Vink de vakjes aan en klik op Volgende. Selecteer de OS-versie waarin het programma is gestart. Daarna moet u op "Start het programma" klikken. Als het werkt, slaat u de parameters op door het juiste item te selecteren. Sla anders het opslaan op en probeer de instellingen te wijzigen.

Uitvoeren in Windows XP-modus

Er is ook een serieuzere tool die wordt aangeboden door Microsoft. Dit is Windows XP-modus of XP-modus. Het is een virtuele omgeving waarin een volwaardige versie van dit besturingssysteem start en draait. Het kan worden uitgevoerd als een virtueel besturingssysteem, waarmee u volwaardig werk kunt doen: programma's installeren en uitvoeren, bestanden openen, met tekst werken. Als u dit niet nodig hebt, kunt u de XP-modus gebruiken om oude programma's in Windows 7 te openen. Om in deze modus aan de slag te gaan, hoeft u alleen maar de juiste snelkoppeling in het menu Start te selecteren.

Deze functie is niet beschikbaar voor alle eigenaren van Microsoft OS, maar alleen voor gebruikers van de "Professional", "Corporate" of "Maximum" versies van de "zeven". U moet Virtual PC van de Windows-website downloaden - een gratis virtuele machine waarmee u XP in Windows 7 kunt uitvoeren. Je computer moet voldoen aan de systeemeisen, die je kunt vinden op de website van Microsoft.

Aanbevolen: