Hoe HDD Te Kiezen?

Hoe HDD Te Kiezen?
Hoe HDD Te Kiezen?

Video: Hoe HDD Te Kiezen?

Video: Hoe HDD Te Kiezen?
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Ondanks dat gebruikers steeds vaker ssd-schijven kiezen als belangrijkste opslagmedia voor het besturingssysteem, geven harde schijven hun leidende positie niet op. Hun relatief lage kosten, vergeleken met dezelfde SSD's, een grote hoeveelheid schijfruimte en een breed scala aan modellen in digitale winkels, maken HDD betaalbaar voor aankoop.

Hoe HDD te kiezen?
Hoe HDD te kiezen?

De harde schijf is een essentieel onderdeel van uw computer. Vaak zijn de prestaties van het hele besturingssysteem afhankelijk van de stabiele werking ervan. De HDD gebruikt het besturingssysteem als de belangrijkste opslag voor programmabestanden en persoonlijke gegevens van de gebruiker, dus de keuze voor een harde schijf moet verantwoord worden benaderd.

Er zijn een minimum aan kenmerken waar u op moet letten bij het kiezen en kopen van een harde schijf.

Merknaam

In feite moet u geen aandacht besteden aan het merk van de fabrikant, aangezien elk bedrijf zijn eigen doden heeft. Het zal veel effectiever zijn om de keuze te baseren op alleen de technische kenmerken.

Vormfactor

Afhankelijk van of u een harde schijf voor een computer of laptop nodig heeft, hangt de aanduiding ervan af. Ondanks dat de adviseur na overleg met u begrijpt wat voor harde schijf u nodig heeft, staan alleen cijfers op de prijskaartjes: 2,5 is de vormfactor van een harde schijf voor een laptop, terwijl 3,5 een vormfactor is van een harde schijf voor een computer … In het begin onbegrijpelijke cijfers, er is niets meer dan de dikte van de HDD, aangegeven in centimeters.

Drive-volume

Afhankelijk van het volume is het verschil de prijs. U moet van tevoren uw behoeften begrijpen en grofweg berekenen hoeveel ruimte nodig is voor persoonlijke bestanden, evenals voor een systeem met applicaties en geïnstalleerde games. De meest populaire harde schijven zijn 500 GB en 1 Tb. Het is gemakkelijk voor te stellen hoeveel het is. Het is voldoende om te weten dat het hele Windows-besturingssysteem en de meest noodzakelijke set programma's ongeveer 20 GB schijfruimte in beslag nemen. Gamers moeten harde schijven kopen die 2Tb of groter zijn.

Wees niet ontmoedigd als in de praktijk de hoeveelheid schijfruimte lager is dan aangegeven. Van de 500 GB is bijvoorbeeld ongeveer 465 beschikbaar voor de gebruiker. Volgens de fabrikanten zelf wordt het gebrek aan volume gebruikt door de ingebouwde software, dit is noodzakelijk voor de juiste werking van de HDD zelf.

Draaisnelheid

Een van de belangrijkste kenmerken die bepalen hoe snel informatie wordt gelezen en geschreven. Voor de gebruiker betekent dit hoe snel het systeem zal werken. Hier kunt u in geen geval op besparen, het is niet alleen uw geld, maar ook zenuwen in de toekomst. In de schappen komen harde schijven met een spilsnelheid van 5400 rpm en 7200 rpm vaker voor. Het aanzienlijke prijsverschil wordt ruimschoots gecompenseerd door de prestaties die u krijgt door iets meer te betalen.

Buffergeheugen

Hoe groter hoe beter. Het klembord is niets meer dan de ruimte op de harde schijf, die alle gekopieerde informatie opslaat. Het najagen van de maximale cachegrootte is het niet waard, de impact op de prestaties is niet zo groot en gemiddelde waarden zijn voldoende voor de meeste taken. De cachegrootte, gelijk aan 64 MB, is voldoende en voldoende voor het oplossen van alledaagse taken, zelfs met de rest.

Aanbevolen: