Een Tablet Kiezen. Hoe Het Goed Te Doen?

Een Tablet Kiezen. Hoe Het Goed Te Doen?
Een Tablet Kiezen. Hoe Het Goed Te Doen?

Video: Een Tablet Kiezen. Hoe Het Goed Te Doen?

Video: Deze drie tablets raden we je aan 2022, December
Anonim

Het kiezen van een tabletcomputer is een verantwoorde aangelegenheid. Laten we dit proces stapsgewijs benaderen. De eerste stap is om te beslissen welk besturingssysteem voor u nodig en handig is. De meest voorkomende besturingssystemen voor tablets zijn IOS, Android en Windows.

Hoe een tablet kiezen?
Hoe een tablet kiezen?

Het IOS-platform wordt alleen door Apple gebruikt, op het Android-platform is er een ruime keuze aan apparaten, met name veel tablets van Samsung (Galaxy-lijn), HP, Lenovo en anderen. Een meer bescheiden selectie van Windows-tablets. Elk van de besturingssystemen heeft zijn eigen nuances, zijn eigen interface. Wil je een vertrouwde interface, waarin je gewend bent te werken, let dan op Windows tablets. Besturingssystemen IOS en Android hebben ook een volledig toegankelijke en intuïtieve interface, maar staan ​​bekend om hun breedste assortiment aan allerlei applicaties en games. Qua functionaliteit en stabiliteit lopen ze voor op het Windows-systeem.

De volgende stap is het selecteren van de schermdiagonaal. Als je een compact apparaat nodig hebt, dan zijn 7-8 inch tablets precies goed. Ze zijn gemakkelijk genoeg om met één hand vast te houden en nemen niet veel ruimte in beslag in je tas. Ben je in de stemming voor volwaardig werken op een tablet en heb je gewoon behoefte aan een groot scherm, let dan op de 10-inch modellen.

De helderheid van het beeld hangt af van het aantal pixels per inch. Hoe hoger de waarde, hoe beter de beeldkwaliteit op het scherm. Kies modellen met multi-touch-functie voor eenvoudige bediening via het aanraakscherm. Dit zorgt ervoor dat het scherm reageert op aanraking met meerdere vingers (in-/uitzoomen, bediening en nog veel meer). Controleer voor het kopen de werking van de sensor, deze moet snel en nauwkeurig zijn.

De volgende stap is de keuze van RAM en processor. Alles is hier eenvoudig - hoe meer kernen en hoe hoger de kloksnelheid van de processor, hoe krachtiger uw apparaat zal zijn. RAM daarentegen is verantwoordelijk voor de prestaties van de tablet en de algehele prestaties. Als je films van hoge kwaliteit wilt kijken en veel hulpbronnen wilt spelen, kies dan voor een krachtigere tabletvulling.

Geheugen. Zowel de hoeveelheid ingebouwd geheugen als de mogelijkheid om geheugenkaarten te gebruiken zijn hierbij van belang. Hetzelfde selectie-algoritme - hoe meer geheugen, hoe beter. Opgemerkt moet worden dat bij IOS-apparaten het geheugen niet extra kan worden vergroot door middel van een geheugenkaart. Als je video's gaat downloaden, foto's en muziek op een tablet gaat opslaan, dan is het logisch om naast de aanschaf van een tablet ook een geheugenkaart aan te schaffen.

Een andere belangrijke stap is de keuze van internettoegang in de tablet. Er zijn tablets met een simkaartslot en een EDGE- of 3G-internetfunctie, daarmee ben je niet afhankelijk van de aan- of afwezigheid van een wifi-netwerk. Ze zijn duurder dan vergelijkbare tablets die zijn uitgerust met alleen een wifi-adapter.

Ga je zowel foto's maken met een tablet als videobellen (Skype), dan is een tablet met twee camera's de beste keuze. Hoe hoger de cameraresolutie (in megapixels), hoe duidelijker de foto en afbeelding zullen zijn.

Let bij het kopen van een tablet ook op je speakers. Geluidskwaliteit is ongetwijfeld belangrijk bij het luisteren naar audio, het bekijken van video's. Tablets met twee speakers en stereogeluid geven een goede geluidskwaliteit. Het is beter om een ​​standaard koptelefoonaansluiting te kiezen - met een diameter van 3,5 mm.

Bij het kopen van een tablet beeldt u zich al in voor welk doel u de aankoop doet. Als u een lange batterijduur van de tablet nodig heeft, vergeet dan niet de batterijcapaciteit. Hoe hoger het is, hoe langer je zult gaan zonder "op te laden". 8 uur is de optimale batterijduur.

Populair per onderwerp