Scripts Inschakelen In Opera

Inhoudsopgave:

Scripts Inschakelen In Opera
Scripts Inschakelen In Opera

Video: Scripts Inschakelen In Opera

Video: Scripts Inschakelen In Opera
Video: Файл закладок браузера opera: как его найти 2024, Mei
Anonim

Als meerdere mensen om de beurt dezelfde computer gebruiken, kan een van hen de scriptverwerking in Opera uitschakelen. Je kunt de browser dwingen om ze weer te ondersteunen via het menu.

Scripts inschakelen in Opera
Scripts inschakelen in Opera

instructies:

Stap 1

In de nieuwe versie van de Opera-browser, om het menu te openen, drukt u op de rode knop in de linkerbovenhoek. In de oude versie of met de klassieke interface ingeschakeld, bevindt het menu zich al onder de titel van het venster.

Stap 2

Zoek het menu-item "Opties" - "Algemene instellingen" (in nieuwere versies van de browser) of "Extra" - "Opties" (in oudere versies).

Stap 3

Selecteer in het instellingenvenster dat wordt geopend het tabblad "Geavanceerd".

Stap 4

Selecteer Inhoud in de lijst aan de linkerkant.

Stap 5

Vink het selectievakje "JavaScript inschakelen" aan (verwar het niet met het aangrenzende selectievakje "Java inschakelen" - het heeft geen controle over scripts).

Stap 6

Klik op de OK-knop. Vanaf nu zijn scripts in de browser weer ingeschakeld.

Stap 7

Laad de pagina's die al zijn geladen opnieuw (door naar het bijbehorende tabblad te gaan en op F5, Ctrl-R of de schermknop met een ronde pijl - "Vernieuwen") te drukken. Daarna zullen de scripts ook op hen worden uitgevoerd.

Stap 8

Houd er rekening mee dat u op het tabblad "Inhoud" van het venster "Instellingen voor sites", opgeroepen via het contextmenu, JavaScript-ondersteuning voor bepaalde sites niet afzonderlijk kunt in- of uitschakelen. Op deze manier kunt u alleen ondersteuning voor Java, Flash, etc. configureren. JavaScript kan daarentegen alleen globaal worden in- en uitgeschakeld - voor alle domeinnamen tegelijk.

Stap 9

Houd JavaScript te allen tijde ingeschakeld tijdens uw dagelijkse browsen. Schakel het uit voordat u sites bezoekt waarvan bekend is dat er scripts op staan die gevaarlijk zijn of die ervoor kunnen zorgen dat de browser vastloopt, vertraagt of crasht. Schakel na het sluiten van het tabblad met zo'n site de scripts weer in, anders werken handige webapplicaties zoals WordPress ook niet. Als u uw browser niet elke keer opnieuw wilt configureren, gebruikt u een van de volgende services om sites met gevaarlijke of ongeletterde scripts te bezoeken:

Aanbevolen: