Wat Zijn Scripts?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Scripts?
Wat Zijn Scripts?

Video: Wat Zijn Scripts?

Video: Wat Zijn Scripts?
Video: Scripting versus Programming 2024, Mei
Anonim

Het woord "script" wordt tegenwoordig gebruikt om te verwijzen naar een programma dat is geschreven in een programmeertaal op hoog niveau. "Hoog niveau" met betrekking tot scripting programmeertalen betekent dat de instructies van deze taal meer zijn aangepast aan het begrip van een persoon (programmeur). In tegenstelling tot scripttalen zijn er low-level talen die meer gericht zijn op de bruikbaarheid van computerprocessors.

Wat zijn scripts?
Wat zijn scripts?

instructies:

Stap 1

Het woord "script" in vertaling betekent "script" en dit definieert vrij nauwkeurig de betekenis van het maken van scripts - de programmeur moet een script schrijven op basis waarvan de computer de bewerkingen uitvoert die door de maker zijn verstrekt en reageert op gebruikersacties en andere informatie van buiten komen.

Stap 2

Er is niet één scripttaal voor alle doeleinden - sommige groepen van dergelijke programmeertalen zijn gericht op gebruik op webservers (bijvoorbeeld PHP), andere als console-applicaties (bijvoorbeeld VisualBasic), enz. Bovendien hebben veel applicaties hun eigen scripttalen. Dus softwareterminals voor aandelenhandel gebruiken scripts die in hun eigen taal zijn geschreven (bijvoorbeeld MQL). Er zijn scripts voor gebruik met Flash-elementen van webpagina's (Action Script-taal), de meeste complexe spellen laten ook het gebruik van scripts in hun eigen taal toe. Soms kunnen toepassingen zelfs meerdere niveaus van dergelijke scripts gebruiken - bijvoorbeeld de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel heeft een ingebouwde programmeertaal voor het verwerken van gegevens, daarnaast kunt u "macro's" gebruiken, dat wil zeggen scripts die gebruikersacties simuleren.

Stap 3

Scripts in verschillende programmeertalen gebruiken verschillende ontwerpregels en syntaxis voor het schrijven van opdrachten, en worden ook opgeslagen in bestanden van verschillende formaten en vereisen verschillende software om te draaien. Met dit alles moet rekening worden gehouden bij het kiezen van een scripttaal. Bovendien heeft elke scripttaal zijn eigen gespecialiseerde editors en soms zelfs hele softwaresystemen, inclusief debug-, compilatie- en decompilatieprogramma's (vertalen van scripts op hoog niveau in machinecodes die begrijpelijk zijn voor de processor en terug), enz.

Aanbevolen: