Een Ventilator Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Ventilator Op Een Computer Aansluiten
Een Ventilator Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Ventilator Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Ventilator Op Een Computer Aansluiten
Video: 3 Pin/Wire PC Fan to USB Conversion 2024, Mei
Anonim

Om oververhitting en schade aan sommige delen van de computersysteemeenheid te voorkomen, moeten er ventilatoren aan worden bevestigd. Voor de succesvolle implementatie van dit proces moet u enkele subtiliteiten kennen.

Een ventilator op een computer aansluiten
Een ventilator op een computer aansluiten

Het is nodig

  • - Snelheidsventilator;
  • - Spectiteit;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Kies eerst een ventilator. Let op de afmetingen van het apparaat. De koeler mag niet te groot zijn, omdat het lastig kan zijn om hem op de juiste plek te monteren. Onderzoek de grootte, het aantal en de locatie van de schroefgaten. Ze moeten op één lijn liggen met de gaten in het onderdeel of de behuizing van het apparaat.

Stap 2

Let op het formaat van de voeding naar de ventilator. Meestal komt er een twee-, drie- of vieraderige draad uit de koeler. Zorg ervoor dat u de ventilator van uw keuze kunt aansluiten op het moederbord of de hardware waarop deze is aangesloten. Onthoud één trucje: je kunt bijvoorbeeld een ventilator op de videokaart aansluiten en de voeding op het moederbord aansluiten.

Stap 3

Let op het maximale aantal ventilatoromwentelingen. Dit is een zeer belangrijke parameter, want bij het installeren van een zwakke koeler loop je het risico dat je niet het gewenste koelresultaat voor het apparaat krijgt.

Stap 4

Zet uw computer uit. Verwijder het deksel van de behuizing van de systeemeenheid. Installeer de koeler op de gewenste locatie. Sluit de voedingskabel aan op een geschikte connector. Zet uw computer aan.

Stap 5

Installeer het Speccy-programma. Start het op. Controleer de temperatuur van het apparaat waarop je de koeler hebt aangesloten. Als het nog steeds te hoog is, pas dan de ventilatorinstellingen aan.

Stap 6

Installeer SpeedFan-software en voer het uit. Open het menu "Metrieken". Het toont verschillende ventilatoren en de temperatuur van de apparaten waarop ze zijn aangesloten.

Stap 7

Om de rotatiesnelheid van de gewenste ventilator te verhogen, klikt u op de pijl omhoog onder aan het programmavenster. Bereik de ideale verhouding tussen apparaattemperatuur en koelere rotatiesnelheid. U kunt de functie "Auto ventilatorsnelheid" activeren. Het programma past automatisch de rotatiesnelheid van de messen aan om de optimale verhouding tussen temperatuur en energieverbruik te bereiken.

Aanbevolen: