Het Voorpaneel Van Uw Computer Inschakelen

Inhoudsopgave:

Het Voorpaneel Van Uw Computer Inschakelen
Het Voorpaneel Van Uw Computer Inschakelen

Video: Het Voorpaneel Van Uw Computer Inschakelen

Video: Het Voorpaneel Van Uw Computer Inschakelen
Video: How to Format computer and laptop | Window 7 , 8, 10 Format ? Computer format kaise kare in hindi 2024, Mei
Anonim

Het voorpaneel van de computer bevat de aan/uit- en reset-knoppen, aan/uit- en activiteitslampjes van de harde schijf, een luidspreker en externe USB-aansluitingen. Het is met verschillende kabels verbonden met het moederbord.

Het voorpaneel van uw computer inschakelen
Het voorpaneel van uw computer inschakelen

Het is nodig

  • - schroevendraaier;
  • - tang;
  • - pincet;
  • - een beschadigde flashdrive.

instructies:

Stap 1

Schakel de computer en alle randapparatuur uit. Verwijder de linkerklep van de systeemeenheid en leg deze op zijn kant. Zoek de connectorgroep op het voorpaneel op het moederbord.

Stap 2

Trek alle kabels op het voorpaneel recht. Zoek de POWER SW- en RESET SW-connectoren. Sluit ze aan op de bijbehorende pingroepen op het moederbord. Als er geen aanduidingen op het bord zelf staan, moet u een illustratie vinden die het doel van de contacten in de instructies uitlegt (er is geen standaard voor hun locatie en elke fabrikant plaatst ze anders). U kunt deze connectoren in elke polariteit aansluiten.

Stap 3

Voorzie de computer en monitor van stroom. Zorg ervoor dat de aan/uit- en resetknoppen goed werken en schakel beide apparaten vervolgens weer uit. Als u er zeker van bent dat de luidspreker, LED's en USB-aansluitingen op het voorpaneel niet werken, kunt u hier de verbinding voltooien.

Stap 4

Als je wilt dat het voorpaneel volledig functioneert, zoek dan kabels met HDD LED- en POWER LED-connectoren, die ook worden aangesloten op de overeenkomstige groepen contacten op het moederbord, maar deze keer met inachtneming van de polariteit. Zet de computer aan en zorg ervoor dat de eerste LED brandt wanneer de harde schijf actief is en de tweede altijd brandt. Als een van de twee niet werkt en de machine spanningsloos is, keer dan de polariteit van de corresponderende connector om.

Stap 5

In de volgende fase hebt u een besturingsapparaat nodig - een beschadigde USB-flashdrive, die u niet erg vindt om te branden met een spanning met omgekeerde polariteit. Ze moet een werkende LED hebben. Zoek in de buurt van de kam op het voorpaneel nog twee kleine groepen pinnen voor de USB-connectoren aan de voorkant. Zoek uit de instructies voor het bord de locatie van de contacten (Power, D, D-, GND) op deze kammen. Als de pinnen op de connectoren op de kabels op het voorpaneel in dezelfde volgorde zijn gemarkeerd als op het bord, zorg er dan voor dat u de connector in de juiste richting aansluit. Als dat niet het geval is, herschikt u enkele contacten in overeenstemming met de locatie van de pinnen op het bord. Soms zijn er op de kabels op het voorpaneel, in plaats van solide vierpins connectoren, vier enkelpins connectoren - deze zijn het gemakkelijkst te herschikken. Vermijd kortsluitingen.

Stap 6

Sluit na het inschakelen van de computer de beschadigde USB-stick eerst aan op de ene connector op het voorpaneel en vervolgens op de andere. In beide gevallen moet de LED erop branden. Als dat zo is, sluit dan een werkende USB-stick aan en controleer of deze werkt. Als dit niet het geval is, verwisselt u met de machine spanningsloos de D- en D-pins (maar nooit Power en GND). Zet uw computer aan en zorg ervoor dat de flashdrives nu werken. Sluit hem en ga weer rechtop staan.

Aanbevolen: