Hoe U Uw Scanner Instelt

Hoe U Uw Scanner Instelt
Hoe U Uw Scanner Instelt

Video: Hoe U Uw Scanner Instelt

Video: Hoe U Uw Scanner Instelt
Video: Motorola / Symbol RF Scanners MC3100 / MC3200 Setting for SAP 2024, Mei
Anonim

Een scanner is een apparaat dat onmisbaar is voor het omzetten van een grote verscheidenheid aan documenten in elektronische vorm, van teksten en tabellen tot foto's. Scannermodellen worden steeds beter, hun functionaliteit neemt toe en de prijzen dalen, waardoor de scanner steeds vaker op de tafel naast uw thuiscomputer belandt.

Hoe u uw scanner instelt
Hoe u uw scanner instelt

Om optimaal te profiteren van de huidige scantechnologieën, moet u uw scanner configureren. Gelukkig wordt met de komst van moderne USB-modellen en besturingssystemen de configuratie vaak automatisch gedaan door de scanner eenvoudig op een computer aan te sluiten. In andere gevallen kan de gebruiker echter ook worden gevraagd om eenvoudige stappen te ondernemen om de scanner in te stellen. Hun geschatte volgorde kan als volgt zijn:

1. Sluit eerst uw apparaat aan op uw computer. Het besturingssysteem zal het proberen te herkennen en automatisch de benodigde stuurprogramma's installeren en de scanner configureren.

2. Open het item Scanners en camera's in het Configuratiescherm. Alle beeldapparaten die op uw computer zijn aangesloten, worden hier vermeld, evenals een snelkoppeling om de wizard Nieuwe apparaten aansluiten te starten. Als de verbinding succesvol was in de automatische modus. Als deze ontbreekt, voert u de scannerinstallatiewizard uit.

3. Selecteer handmatig de fabrikant van de scanner, evenals de naam van een specifiek model en klik op "Volgende". Als uw scannermodel niet in de lijst staat, plaatst u de meegeleverde driverdiskette in de drive en klikt u op de knop Diskette. U moet het pad naar het apparaatstuurprogramma op de schijf opgeven. De benodigde driver bevindt zich in de regel in een map met de naam van het model van uw scanner en de naam van het besturingssysteem waarin u werkt. Als er geen schijf met stuurprogramma's is, kunt u proberen deze te downloaden van de website van de fabrikant van de scanner en het pad op te geven naar de map waarin u ze opslaat.

4. Bij de volgende stap vraagt de wizard u om de poort op te geven waarop de scanner is aangesloten. Als je twijfelt over welke poort je moet specificeren, selecteer dan "Auto-detect port".

5. Het blijft om de naam van het nieuwe apparaat in het systeem in te stellen en de installatie is voltooid. Nu kan het worden gebruikt vanuit elk programma dat het werken met afbeeldingen ondersteunt.

Aanbevolen: