Hoe U Uw Muis Instelt

Hoe U Uw Muis Instelt
Hoe U Uw Muis Instelt

Video: Hoe U Uw Muis Instelt

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: eContract: overeenkomsten tekenen met de muis 2023, Januari-
Anonim

Een computermuis is zo'n eenvoudig en vertrouwd apparaat, zonder welke een computer praktisch ondenkbaar is dat veel gebruikers niet eens vermoeden hoeveel handiger hun dagelijkse werk kan worden als de muis correct is geconfigureerd.

Hoe u uw muis instelt
Hoe u uw muis instelt

Laten we enkele instellingen opsommen die iedereen kan proberen te veranderen en zo het gedrag van de manipulator op een gemakkelijke manier aan te passen. Merk op dat de muismanipulatoren zich onderscheiden door een grote verscheidenheid aan ontwerpen: het aantal knoppen, wieltjes en diverse andere bedieningselementen varieert, zodat sommige instellingen van model tot model kunnen verschillen.

Alle bovenstaande instellingen worden gemaakt in het Configuratiescherm, het item Muis.

1. De bewegingssnelheid van de aanwijzer. Als er problemen zijn met de positioneringsnauwkeurigheid van de muisaanwijzer, is het beter om de snelheid te verlagen, en als er niet genoeg ruimte op de tafel is om de muis te bewegen, kan deze worden verhoogd.

2. Dubbelkliksnelheid. Hoewel dubbelklikken steeds minder wordt gebruikt, zal het niet mogelijk zijn om volledig zonder te doen. Pas de snelheid van het dubbelklikken aan zodat dubbelklikken gemakkelijk is, maar twee opeenvolgende keer drukken wordt niet verward met dubbelklikken.

3. Scrollsnelheid. Pas de reactie op de beweging van het muiswiel aan zodat de tekst snel genoeg verschuift, maar niet te abrupt. Als de muis een wiel heeft, maar er is geen scroll-instelling, dan is de verkeerde driver geïnstalleerd. Installeer het stuurprogramma vanaf de schijf die bij het aanwijsapparaat is geleverd of zoek de nieuwste versie op de website van de fabrikant.

4. Op het tabblad "Aanwijzers" kunt u het uiterlijk van de muisaanwijzers wijzigen, zodat ze beter zichtbaar of aantrekkelijker voor het oog en interessanter worden.

Voor de meest geavanceerde modellen van de manipulator wordt meestal een speciaal programma meegeleverd waarmee je de muis kunt configureren. U kunt met name de zogenaamde gebaren definiëren (cursorbewegingen van een bepaalde vorm, waarmee u verschillende gebeurtenissen in het systeem kunt starten zonder op toetsen te drukken, bijvoorbeeld vensters minimaliseren, applicaties starten, enz.), evenals gebruik een verscheidenheid aan specifieke functies van een bepaalde modelmanipulator. De meeste muisinstellingen zijn redelijk veilig, dus experimenteer er gerust mee.

Populair per onderwerp