Een Internetrouter Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Internetrouter Aansluiten
Een Internetrouter Aansluiten

Video: Een Internetrouter Aansluiten

Video: Een Internetrouter Aansluiten
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Internetrouter (router) - een apparaat dat wordt gebruikt om een lokaal computernetwerk met internet te verbinden. De router heeft twee onafhankelijk toegewezen IP-adressen, elk met zijn eigen lokale en externe netwerkinstellingen.

Een internetrouter aansluiten
Een internetrouter aansluiten

Het is nodig

Om de router aan te sluiten, hebt u het apparaat zelf en een twisted pair-kabel nodig die de router met het lokale netwerk verbindt

instructies:

Stap 1

Nadat je je router hebt uitgepakt, kijk je naar de ethernetpoorten. Een van hen is altijd enigszins gescheiden van de anderen en is ondertekend als een "WAN" -poort. Andere poorten zijn ofwel niet-ondertekend, gelabeld met "LAN", of gewoon genummerd. Sluit de internetkabel aan op de WAN-poort en de LAN-kabel op de LAN-poort. Schakel de router in. Poortlampjes op de router geven een fysieke verbinding aan. Als een van de poortlampjes (waarop de LAN- en WAN-kabels zijn aangesloten) niet gaat branden, moet u controleren: of het apparaat dat op de router is aangesloten (switch, computer) is ingeschakeld, de juiste krimp van de kabelconnectoren, zijn integriteit, afwezigheid van pauzes.

Stap 2

Voer vanaf elke computer in het netwerk die op de router is aangesloten het IP-adres "192.168.0.1" in de regel van de internetbrowser in. Dit IP-adres wordt door de fabrikant standaard aan routers toegewezen. Het venster met routerinstellingen wordt geopend. Als de router om een wachtwoord vraagt om verbinding te maken met de instellingen, raadpleegt u de apparaatdocumentatie voor het wachtwoord.

Stap 3

In het instellingenvenster van de router moet u een WAN-verbinding configureren. Voer hiervoor het IP-, DNS- en internetgateway van uw ISP in. Sla de instellingen op. De router zal opnieuw opstarten. Nu zie je op het tabblad "status" "verbinding: OK".

Stap 4

We configureren computers om met een router te werken. De volgende instellingen moeten op alle computers in het lokale netwerk worden uitgevoerd. Stel de gateway in bij de eigenschappen van de netwerkverbinding. Deze gateway is het lokale IP-adres van de router (standaard is dit 192.168.0.1). Op computers moet u ook de DNS opgeven die door uw ISP is verstrekt.

Aanbevolen: