Hoe Phenom 2-kernen Te Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe Phenom 2-kernen Te Ontgrendelen
Hoe Phenom 2-kernen Te Ontgrendelen

Video: Hoe Phenom 2-kernen Te Ontgrendelen

Video: Hoe Phenom 2-kernen Te Ontgrendelen
Video: Шесть ядер из 2010 года / AMD Phenom II X6 / Затащит в 2021? 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot Intel probeert hun concurrent AMD zich niet zo strikt aan de technische voorschriften te houden. De Phenom II-processorlijn biedt de mogelijkheid om enkele kernen te ontgrendelen die niet door het systeem worden gebruikt.

Hoe Phenom 2-kernen te ontgrendelen
Hoe Phenom 2-kernen te ontgrendelen

Noodzakelijk

Computer gebaseerd op AMD Phenom II-processor

instructies:

Stap 1

Voordat u de processor ontgrendelt (ontgrendelt), moet u weten dat deze procedure vergelijkbaar is met het spelen van de loterij. Waarom een loterij? Omdat je niet weet hoe het afloopt: misschien goed, of misschien andersom. Het hangt allemaal af van de combinatie van "moederbord + processor". Sommigen van hen tolereren deze aanpassing bijna perfect, sommige blijven op dezelfde kloksnelheid en sommige veroorzaken storingen.

Stap 2

Onstabiele processorwerking kan worden verkregen, ongeacht de keuze van het moederbordlabel. Elk van de bestaande modellen kan leiden tot een ongelukkige uitkomst. Elk moederbord heeft zijn eigen ontgrendelingsmethode. Voor ASUS-moederborden is dit bijvoorbeeld het indrukken van de F4-knop, terwijl voor Biostar de functie Bio Unlocking wordt geactiveerd.

Stap 3

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat bij het activeren van voorheen ongebruikte kernen, de processor onmiddellijk defect kan raken (zelfs tijdens het laden van het besturingssysteem of bij het testen van apparaten bij het laden van het BIOS). Crashes kunnen zijn: constant opnieuw opstarten van het systeem, blauw scherm van dood, bevriezen tijdens het openen van meerdere bestanden, enz. Daarom, als de vermelde fouten optreden, wordt aanbevolen om de instellingen terug te zetten naar hun plaats.

Stap 4

Het nadeel van deze methode is een toename van het energieverbruik en een overvloedige warmteontwikkeling. Dienovereenkomstig moet u een extra koelsysteem installeren, omdat: AMD's "stenen" warmen vrij snel op.

Stap 5

Voor overklokken en ontgrendelen worden speciale hulpprogramma's gebruikt, bijvoorbeeld Core Unlocker. Het werk van dit soort programma's is minimaal en bestaat uit het indrukken van slechts twee knoppen door de gebruiker: de bewerking starten en de computer opnieuw opstarten. Herstel van de vorige staat wordt uitgevoerd via hetzelfde programma.

Aanbevolen: