Hoe Luidsprekers Op Een Versterker Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Op Een Versterker Aan Te Sluiten
Hoe Luidsprekers Op Een Versterker Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Op Een Versterker Aan Te Sluiten

Video: Hoe Luidsprekers Op Een Versterker Aan Te Sluiten
Video: Versterkers #3 Hoe sluit je een versterker aan? 2024, Mei
Anonim

De audio-eindversterkers, gemaakt als afzonderlijke eenheden, zijn zo ontworpen dat ze kunnen worden aangesloten op geschikte luidsprekers van derden. Ze zijn uitgerust met speciale klemmen die het mogelijk maken om kabels aan te sluiten zonder het gebruik van stekkers.

Hoe luidsprekers op een versterker aan te sluiten
Hoe luidsprekers op een versterker aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Gebruik een kabel van voldoende grootte om de luidsprekers op de versterker aan te sluiten. Meet eerst de impedantie van de luidspreker met een conventionele ohmmeter, zonder de aansluitingen en sondes aan te raken om zelfinductiespanningen te voorkomen. Ontdek uit de instructies voor de versterker of uit de informatie op de achterwand hoeveel vermogen deze ontwikkelt met een belasting met een dergelijke weerstand. Als wordt aangegeven dat de impedantie van je speakers voor de versterker te laag is, gebruik dan andere.

Stap 2

Bereken de stroom die door de kabel gaat lopen. Gebruik hiervoor de volgende relaties: U = IR; U = P / I, dus P / I = IR, P = (I ^ 2) R, I ^ 2 = P / R, dus: I = sqrt (P / R), waarbij I de stroom in de kabel is, A, P - uitgangsvermogen van de versterker, W, R - luidsprekerimpedantie, Ohm.

Stap 3

Gebruik altijd een koperen en gevlochten kabel. De praktijk leert dat speciale dure luidsprekerkabels het geluid slechts een klein beetje verbeteren, dus als je geen audiofiel bent, gebruik dan een gewone kabel die verkrijgbaar is bij een kabelwinkel. Selecteer de sectie volgens de tabel: https://www.eti.su/articles/kabel-i-provod/kabel-i-provod_32.html. Meet vooraf de afstanden van de versterker tot elke luidspreker. Vraag in de winkel om de kabel met enige marge in de lengte door te knippen.

Stap 4

Strip aan elke kant beide aders van de kabel tot een lengte van ongeveer 8 mm en vertin deze vervolgens zodat de geleiders beter in de klemmen van de klemmenblokken blijven zitten. Markeer de isolatie van een van de kernen met een rode viltstift aan beide zijden (gebruik een ohmmeter om het andere uiteinde van dezelfde kern te vinden). Als de draadisolatie gekleurd is, is het niet nodig om de draden te labelen.

Stap 5

Schakel de versterker spanningsloos. Om de geleider in het aansluitblok te plaatsen, trekt u de plastic hendel weg van het geleidergat, steekt u de geleider erin en duwt u de hendel terug op zijn plaats. Gebruik de labels of isolatiekleuren, afhankelijk van het kabeltype, sluit de rode en zwarte versterkeraansluitingen aan op dezelfde gekleurde luidsprekeraansluitingen. Als de polariteit wordt omgekeerd, zal de luidspreker niet verslechteren, maar het stereo-effect kan merkbaar verslechteren of het volume kan dalen.

Stap 6

Nadat u beide luidsprekers hebt aangesloten, schakelt u de versterker en het gewenste onderdeel van het stereocomplex in en controleert u vervolgens de werking van de luidsprekers.

Aanbevolen: