Een Wifi-modem Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Wifi-modem Aansluiten
Een Wifi-modem Aansluiten

Video: Een Wifi-modem Aansluiten

Video: Een Wifi-modem Aansluiten
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, April
Anonim

Bijna elk huis heeft een computer met daarop een modem aangesloten. Oude apparatuur wordt vervangen door nieuwe wifi-technologieën. In dit opzicht hebben internetgebruikers vaak problemen met het aansluiten van een wifi-modem. Dit probleem kan echter binnen een paar minuten worden opgelost.

Een wifi-modem aansluiten
Een wifi-modem aansluiten

Het is nodig

  • - een computer;
  • - wifi-modem.

instructies:

Stap 1

Installeer de modem op een punt in je huis waar je een telefoonkabel mee kunt nemen, en van waaruit het wifi-signaal naar de hele kamer wordt verspreid. Steek de modem in een stopcontact. Sluit er vervolgens een telefoonkabel op aan. Probeer een plaats te kiezen die dichter bij het raam is.

Stap 2

Zet een computer of laptop aan met een wifi-adapter en start een willekeurige browser. De instructies voor de modem zullen aangeven wat het adres is en inloggen met wachtwoord. Voer het adres in (het kan heel goed 192.168.1.1 zijn) in de regel waar u gewoonlijk het pagina-adres typt en druk op enter. Voer in het dialoogvenster dat verschijnt de login en het wachtwoord voor de modem in. Zorg ervoor dat uw wifi-adapter is ingeschakeld en werkt (op sommige laptops is deze mogelijk niet actief). Vul alle gegevens correct in zodat u in de toekomst niet alles hoeft te corrigeren.

Stap 3

Voer na het openen van de modeminstellingenpagina de instellingen van uw provider in. Meestal is dit het serveradres van de internetprovider, de login en het wachtwoord voor de server, evenals de algemene instellingen van uw persoonlijke thuisnetwerk. Het is ook de moeite waard om het wachtwoord voor toegang tot de modem te wijzigen en het wachtwoord voor toegang tot computers in te stellen, zodat lieve buren uw vriendelijkheid niet misbruiken.

Stap 4

Zoals de praktijk laat zien, worden de toegangspunten van andere mensen vaak gebruikt in appartementen, omdat ze lichte wachtwoorden hebben. Natuurlijk vind je het misschien niet erg om een modem te gebruiken, maar niemand is immuun voor ernstige gevolgen.

Stap 5

Sla de instellingen op, controleer de verbinding op uw computer. Als de computer om een onbekende reden de verbinding met de modem niet ziet, probeer dan de computer opnieuw op te starten, aangezien de netwerkinstellingen van Windows niet altijd de eerste keer werken. Zorg ervoor dat het saldo van uw account bij de provider positief is, het wachtwoord voor toegang tot het wifi-modem is ingesteld. Dan kunt u het modem voor uw eigen doeleinden gebruiken.

Aanbevolen: