Hoe Bluetooth Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Bluetooth Op Een Computer Te Installeren
Hoe Bluetooth Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Bluetooth Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe Bluetooth Op Een Computer Te Installeren
Video: How to Connect/Pair your Bluetooth Speaker/Headphones to your Computer/Laptop on Windows 10 2024, Mei
Anonim

Op dit moment kan de overdracht van bestanden of opdrachten naar een computer niet alleen via draden worden uitgevoerd, maar ook via de ether, via speciale apparaten die Bluetooth worden genoemd. Via Bluetooth heb je draadloos toegang tot je computer met een koptelefoon, mobiele telefoon, toetsenbord of muis.

Hoe Bluetooth op een computer te installeren
Hoe Bluetooth op een computer te installeren

Het is nodig

Bluetooth-adapter, computer

instructies:

Stap 1

Allereerst sluit je de bluetooth-adapter via een USB-poort aan op je computer of laptop. Als u de Bluetooth-adapter onregelmatig gaat gebruiken, is het raadzaam deze aan te sluiten op het voorpaneel van de systeemeenheid. Sommige computers en laptops zijn al uitgerust met bluetooth-apparaten, wat de taak een stuk eenvoudiger maakt. In dit geval hoeft u alleen de juiste software te installeren.

Stap 2

Als de bluetooth-adapter al in het systeem aanwezig is, moet deze worden ingeschakeld. Op laptops is er in de regel een speciale schakelaar, sommige modellen bevatten dergelijke schakelaars niet, maar het opnemen van dergelijke apparaten wordt programmatisch uitgevoerd. De aanwezigheid van een apparaat voor draadloze verbinding is te vinden in de instructies die bij aankoop bij de laptop zijn geleverd.

Stap 3

Zodra u het Bluetooth-apparaat inschakelt, verschijnen er signalen binnen het bereik die een dergelijk apparaat kan oppikken. Als het nodig is dat een laptop dit apparaat aanzet, is het voor een computer voldoende om de adapter op de computer aan te sluiten. De modus waarin alle bluetooth-apparaten naar hun eigen soort zoeken, wordt koppelen genoemd.

Stap 4

Er is een mening dat voor elk apparaat dat voor de eerste keer op de computer wordt aangesloten, het stuurprogramma vanaf elk type medium moet worden geïnstalleerd. Deze bewering is waar, maar er zijn uitzonderingen: sommige adapters worden automatisch door het systeem gedetecteerd, d.w.z. het systeem bevat al de benodigde stuurprogramma's voor dit apparaat. Als het signaal niet automatisch wordt gedetecteerd, kan de installatie van de stuurprogramma's niet worden vermeden.

Stap 5

Het stuurprogramma kan worden geïnstalleerd vanaf de media die bij de kit is geleverd of kan worden gedownload van internet. Om de vereiste driverversie te zoeken, sluit u de adapter aan op de computer, drukt u vervolgens op Win + Pauze Pauze, drukt u op de knop Apparaatbeheer en ziet u de naam van het nieuwe apparaat. Nadat u de naam hebt gekopieerd, plakt u deze in de adresbalk van Windows Verkenner. Als er een internetverbinding is, zoekt Internet Explorer automatisch naar resultaten voor uw zoekopdracht.

Stap 6

Download de gevonden drivers en installeer deze, daarna kun je aan de slag met draadloze apparaten. Als tijdens het installeren van de stuurprogramma's een waarschuwing op het scherm verschijnt dat het systeem opnieuw moet worden opgestart, klikt u op de knop "Ja" of "Nu opnieuw opstarten".

Aanbevolen: