Een Kop- Of Voettekst Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Kop- Of Voettekst Toevoegen
Een Kop- Of Voettekst Toevoegen

Video: Een Kop- Of Voettekst Toevoegen

Video: Een Kop- Of Voettekst Toevoegen
Video: Word 2016 koptekst, voettekst en paginanummers toevoegen 2024, Mei
Anonim

Kop- en voetteksten zijn koptekstgegevens, die meestal aanvullende informatie bevatten (documentplaats, auteur, hoofdstuk- of sectietitel) en zich boven of onder de hoofdtekst bevinden. Kop- en voetteksten kunnen worden herhaald en op alle of op sommige pagina's van een document of artikel worden geplaatst. Maak onderscheid tussen kop- en voetteksten.

Een kop- of voettekst toevoegen
Een kop- of voettekst toevoegen

instructies:

Stap 1

Om kop- en voetteksten in te voegen, moet u het gedeelte "Weergave" in het hoofdmenu van Microsoft Word openen en het item "Kop- en voetteksten" in de vervolgkeuzelijst selecteren. Daarna verschijnt bovenaan het document een veld omgeven door een stippellijn - een veld voor het invoeren van een koptekst. Bovendien wordt het instellingenpaneel voor kop- en voettekst geopend. De overgang tussen de boven- en onderkant gebeurt met de knop "koptekst / voettekst", de overgang tussen de koptekst en voettekst wordt uitgevoerd met de knoppen "ga naar de volgende", "ga naar de vorige". Met behulp van het menu "AutoTekst invoegen" kunt u informatie over het paginanummer, de aanmaakdatum, de bestandsnaam en meer invoegen in de kop- en voettekst. Kop- en voetteksten worden standaard op alle pagina's van het document ingevoegd. Wanneer u wijzigingen aanbrengt, wijzigt Microsoft Word automatisch dezelfde kop- en voetteksten in het hele document, zelfs als de sectie van het document verschillende kop- en voetteksten bevat.

Stap 2

Als u unieke kop- en voetteksten op de eerste pagina moet maken of volledig moet verwijderen, kunt u de volgende methode gebruiken. Open "Beeld" -> "Kop- en voetteksten". Klik in het instellingenpaneel dat verschijnt op "Pagina-instellingen", vink op het tabblad "Lay-out" het vakje aan naast "Maak onderscheid tussen kop- en voetteksten van de eerste pagina" en klik op "OK". U kunt dus de koptekst van de eerste pagina afzonderlijk van de andere bewerken. Als u de koptekst volledig van de eerste pagina wilt verwijderen, dubbelklikt u erop en maakt u het veld volledig leeg.

Stap 3

Als uw document meerdere secties heeft, kunt u voor elke sectie een aangepaste kop- en voettekst instellen. Als u verschillende kop- en voetteksten nodig heeft, maar er zijn geen secties, moet u deze maken. Om dit te doen, plaatst u de cursor op de plaats waar u het sectie-einde wilt invoegen. Ga naar het menu "Invoegen", selecteer het item "Break" in de vervolgkeuzelijst. Selecteer in de groep Nieuwe sectie een optie die aangeeft waar de nieuwe sectie moet beginnen. Nadat u zich bewust bent van de secties, selecteert u er een om er kop- en voetteksten in te maken. Ga naar het menu "Bekijken" -> "Kop- en voetteksten", verbreek de koppeling tussen de huidige en de vorige kop- en voettekst door op de knop "Als in de vorige" te klikken en bewerk de koptekst voor het geselecteerde deel van het document naar wens.

Aanbevolen: